16 maart 2016
 

Opel

Easytronic 3.0 voor Opel KARL, ADAM, Corsa en Astra

Autozine
16 maart 2016 | Een automatische transmissie biedt talloze voordelen, maar is in de meeste gevallen kostbaar. Vooral in de compacte klasse is de prijs van een automaat relatief hoog. Daarom introduceert Opel nu de nieuwe Easytronic 3.0 automatische transmissie. Afhankelijk van het model bedraagt de meerprijs 500 tot 800 euro.
 

De Easytronic 3.0 van Opel is een nieuw ontwikkelde vijfversnellingsbak met een geautomatiseerd schakelsysteem. Dankzij geavanceerde software en geringe inwendige wrijving belooft de Easytronic 3.0 souplesse, een adequate gasrespons en korte schakeltijden.

Opel

De kruipfunctie is hetzelfde als bij een conventionele automaat en een speciaal start-stopsysteem start de motor snel, voor alerte acceleratie vanuit stilstand. De Easytronic 3.0 kan indien gewenst ook handmatig worden bediend door de versnellingspook voor- of achteruit te bewegen.

In combinatie met de Easytronic 3.0 transmissie verbruiken de Opel-modellen in vrijwel alle gevallen minder brandstof dan de handgeschakelde variant. De nieuwe Opel Astra 1.0 Turbo met Easytronic 3.0 behoort zelfs tot de zuinigste benzineauto's in zijn klasse (4,2 l/100 km, 96 gram CO2/km volgens NEDC). Opel levert de Easytronic 3.0 ook voor de KARL, ADAM en Corsa.