29 december 2005
 

Opel

3 Belgische primeurs bij Opel in Brussel

Autozine
29 december 2005 | Op de 84ste editie van de European Motor Show Brussels (12 t/m 22 januari 2006) onthult Opel drie Belgische premieres. De ster van de stand is de nieuwe Opel Astra TwinTop. Deze vierzitter, die in het voorjaar van 2006 op de markt komt, wordt exclusief in de Antwerpse vestiging van General Motors gebouwd. Het publiek kan tevens kennis maken met de OPC-varianten van de Opel Astra, Zafira, Vectra GTS en Vectra Stationwagon. Opel stelt in Brussel ook de vernieuwde Meriva voor het eerst aan het publiek voor.

De ster van de Opel-stand is de Astra TwinTop. Deze vierzitter, die in het voorjaar van 2006 op de markt komt, wordt exclusief in Belgie en specifiek in Antwerpen gebouwd. De nieuwe Astra TwinTop onderscheidt zich in de eerste plaats door de werking van het driedelige daksysteem en zijn ruime kofferruimte van ongeveer 440 liter. In cabrioconfiguratie blijft daar nog 200 liter van over. Een 'Easy Load'-functie maakt het geheel erg gebruiksvriendelijk: met een druk op de knop komen de horizontaal opgestapelde dakpanelen in de kofferruimte omhoog, zodat de kofferruimte makkelijk toegankelijk is.

Opel

Het publiek kan ook een eerste blik werpen op de OPC-varianten die Opel introduceert van de Opel Astra, Zafira, Vectra GTS en Vectra Stationwagon. Deze vier nieuwe OPC-modellen (Opel Performance Center) tonen de mate waarin Opel-modellen sportief potentieel meekrijgen. De OPC-ingenieurs hebben de Astra GTC doen evolueren tot een sportieve hatchback. De 177 kW/240 pk sterke 2-liter turbobenzinemotor staat garant voor prestaties: hij stuwt het model in 6,4 seconden naar 100 km/u en geeft de Astra OPC een topsnelheid van 244 km/u. Het chassis beschikt over de IDSPlus-technologie (Interactive Driving System) die alle rijhulpsystemen elektronisch netwerkt en coördineert. Met een druk op de SportSwitch-schakelaar kan de bestuurder bovendien een nog sportievere afstelling selecteren.

De nieuwe Zafira OPC heeft precies dezelfde motor onder de kap als de Astra OPC, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 7,8 seconden en een topsnelheid van 231 km/u. Dankzij de gloednieuwe, 188 kW/255 pk sterke 2,8-liter V6 turbomotor met 'twin-scroll turbolader en variabele kleptiming, verdienen ook de Vectra GTS en de Vectra Stationwagon de OPC-batch. De GTS OPC en de Stationwagon OPC snellen van 0 naar 100 km/u in respectievelijk 6,7 en 6,9 seconden en halen een topsnelheid van respectievelijk 260 km/u en 254 km/u. Net als de Zafira OPC beschikken beide modellen over het verbeterde IDSPlus2 chassiscontrolesysteem.

Opel

Opel stelt in Brussel ook de vernieuwde Meriva voor het eerst aan het publiek voor. Het design van de vernieuwde Meriva werd gewijzigd aan de voor- en achterzijde en sluit nu beter aan bij de designtaal van Opel. Het interieur onderscheidt zich door nieuwe bekledingsstoffen en enkele chromen accenten, die de hoge kwaliteit van Opel in deze klasse onderstrepen. De nieuwe 1.3 CDTi common-rail diesel en de 1,6-liter benzinemotor met brandstofbesparende Twinport-technologie vullen het bestaande gamma van benzine- en dieselmotoren voor de Meriva aan.

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Opel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-eOpel vergroot bereik Corsa-e en Mokka-e
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021
10 november 2021
 

Info