11 februari 2014
Opel Meriva

Opel Meriva

Vernieuwde Opel Meriva nu bij dealer

Autozine
11 februari 2014 | De vernieuwde Opel Meriva staat vanaf nu bij de dealer. De nieuwe Meriva ging half januari in wereldpremière op de autosalon van Brussel (16-26 januari 2014). De grootste winst zit in de 1.6 CDTI van nieuwe generatie. Deze versie verbruikt 3,8 liter per 100 kilometer. Voor het eerst zakt de uitstoot van de MPV op benzine of diesel onder de 100 g, tot exact 99 g/km CO2. De nieuwe versnellingsbakken schakelen soepeler en nauwkeuriger. Ook nieuw voor de Meriva is het Opel IntelliLink-infotainmentsysteem.

Op zoek naar een Opel Meriva?
bynco heeft er 9 vanaf € 7.972,-

Opel Meriva

De frontpartij heeft nu een nieuwe grille met meer chroom en chroomaccenten die de mistlampen omringen. De grille wordt omlijst door de nieuw ontworpen, heldere koplampen. De LED-technologie is nu leverbaar voor de dagrijverlichtingt. Aan de zijkant accentueert de nieuwe, verchroomde taillelijn het golvende design van de achterruit, die kleine kinderen op de achterbank extra uitzicht biedt. Dit kenmerk en de centraal geplaatste deurgrepen markeren de "FlexDoors"; de achter scharnierende achterdeuren die het instappen vergemakkelijken. De achterkant heeft nu extra klasse dankzij energiebesparende LED-lichten met een nieuw, opvallend design.

Opel Meriva

De nieuwe Meriva is ook uitgerust met nieuw ontworpen wielen van 17 en 18 inch. De auto is leverbaar in twaalf kleuren, waaronder het nieuwe Emerald Green met paarlemoeren effect en het nieuwe Limelight Green. Voor het interieur kan de klant kiezen uit vier verschillende sferen.

Bij de nieuwe Meriva past een nieuw gamma benzine-, LPG- en dieselmotoren dat reeds voldoet aan de toekomstige Euro 6-emissienorm, die in september 2015 van kracht wordt.

De belangrijkste nieuwe krachtbron is de 1.6 CDTI dieselmotor van nieuwe generatie, die debuteerde in de Zafira Tourer. Deze volledig uit aluminium vervaardigde motor met Common-Rail directe inspuiting en turbolader zal op termijn zowel de 1.3 CDTI als de 1.7 CDTI gaan vervangen. Medio 2014 is een extra zuinige 1.6 CDTI variant beschikbaar met een verbruik van 3,8 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van exact 99 gram per kilometer.

Opel Meriva

Dankzij de 50 miljoen euro die Opel investeerde in de optimalisatie van zijn vijf- en zesversnellingsbakken, kreeg de nieuwe Meriva ook betere transmissiesystemen. Talrijke wijzigingen aan de onderdelen en schakelmechanismen en hun integratie in de auto hebben tot een  verbetering geleid, zodat schakelen nu soepeler en nauwkeuriger gaat. De nieuwe handgeschakelde versnellingsbakken met lage wrijvingscoëfficiënt bieden meer schakelcomfort in combinatie met alle benzine-, LPG- en dieselmotoren.

De automatische zesversnellingsbak met lage wrijvingscoëfficiënt is nu bovendien beschikbaar met de 88 kW/120 pk en 103 kW/140 pk versies van de 1.4 turbobenzinemotor.

De nieuwe Meriva kan ook pronken met een IntelliLink-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie voor een integratie van smartphones in de auto. Het zeven inch grote kleurenscherm met hoge resolutie biedt een nieuwe interface voor de grafische elementen van IntelliLink, wat de leesbaarheid verbetert en de bediening vereenvoudigt. Het systeem biedt Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen en audio streaming, alsmede bijkomende connectiviteit via USB.

Opel Meriva

IntelliLink heeft in de nieuwe Meriva standaard een CD-speler en DAB+ (Digital Audio Broadcast) is als optie verkrijgbaa. Navigatie is ingebouwd in het systeem, via de Navi 650 of de Navi 950 IntelliLink. De bestemmingen kunnen ingevoerd worden via stemherkenning, waarbij gebruik gemaakt wordt van de "one shot"-invoer (navigatie oproepen en het adres in één enkele zin uitspreken), zoals al is voorzien in de Insignia.

Voor West- en Oost-Europa zijn uitgebreide kaarten beschikbaar en updates kunnen gedownload worden via USB. Bovenop de standaardstembediening voor zijn eigen functies ondersteunt en integreert het IntelliLink-systeem in de nieuwe Meriva ook de specifieke stembediening van smartphones, zoals SIRI voor Apple iOS-toestellen (bijvoorbeeld iPhone, iPod touch, iPad). Zo blijft de bestuurder geconcentreerd op de weg, terwijl korte berichten voorgelezen worden, zoals antwoorden op allerhande vragen.

Opel Meriva is MPV Trekauto van het JaarOpel Meriva is MPV Trekauto van het Jaar
16 april 2014
Opel Meriva ondergaat faceliftOpel Meriva ondergaat facelift
29 november 2013
Opel Meriva ondergaat facelift 2014Opel Meriva ondergaat facelift 2014
9 oktober 2013
Nieuwe automaat voor Opel MerivaNieuwe automaat voor Opel Meriva
7 juni 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum