9 oktober 2013
Opel Meriva

Opel Meriva

Opel Meriva ondergaat facelift

Autozine
9 oktober 2013 | De Opel Meriva is verbeterd voor modeljaar 2014. Hij heeft een nieuwe voorpartij, met de kenmerken van de nieuwe Opel Insignia die op de IAA onthuld werd. De LED-technologie is nu verkrijgbaar voor de dagrij- en achterlichten. Een chroomafwerking benadrukt de typische golfvormige taillelijn van de ruiten en bezorgt de Meriva extra aantrekkingskracht. Zijn wereldpremière is voorzien voor midden januari op de autoshow van Brussel (16-26 januari 2014).

Op zoek naar een Opel Meriva?
bynco heeft er 10 vanaf € 7.972,-

Opel Meriva

Naast de bekende 1.3 CDTI dieselmotor met 70 kW/95 pk (Euro 5) voldoen alle benzinemotoren en de LPG-variant in de nieuwe Meriva aan de toekomstige strikte Euro 6-uitstootnormen. Van de twee 1,4-liter benzinemotoren (88 kW/120 pk en 103 kW/140 pk) is de laatstgenoemde nu ook verkrijgbaar in combinatie met een vernieuwde automatische zesversnellingsbak met een lage wrijvingscoëfficiënt. De handgeschakelde vijf- en zesversnellingsbakken werden verbeterd en beloven nauwkeuriger en soepeler te schakelen bij minimale inspanning.

Opel Meriva

De nieuwe Meriva is ook uitgerust met een nieuw, IntelliLink infotainmentsysteem. Het zeven inch grote kleurenscherm toont ook de beelden van de achteruitkijkcamera. Telefoneren en audiostreaming via Bluetooth zijn eveneens mogelijk. De Navi 950 IntelliLink wordt standaard geleverd met kaarten van heel Europa en updates kunnen gedownload worden via de USB-poort.

De vernieuwde Meriva heeft een nieuw ontworpen multifunctionele "FlexRail"-middenconsole met verbeterde functionaliteit en extra beenruimte voor de passagier in het midden achter dankzij kortere rails. FlexRail zorgt voor de nodige aangepaste opbergruimte voor reisbenodigdheden dankzij flexibele voorzieningen zoals armleuningen, bekerhouders en opbergvakken.

Opel Meriva is MPV Trekauto van het JaarOpel Meriva is MPV Trekauto van het Jaar
16 april 2014
Vernieuwde Opel Meriva nu bij dealerVernieuwde Opel Meriva nu bij dealer
11 februari 2014
Opel Meriva ondergaat faceliftOpel Meriva ondergaat facelift
29 november 2013
Nieuwe automaat voor Opel MerivaNieuwe automaat voor Opel Meriva
7 juni 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum