9 oktober 2013
Opel Meriva

Opel Meriva

Opel Meriva ondergaat facelift

Autozine
9 oktober 2013 | De Opel Meriva is verbeterd voor modeljaar 2014. Hij heeft een nieuwe voorpartij, met de kenmerken van de nieuwe Opel Insignia die op de IAA onthuld werd. De LED-technologie is nu verkrijgbaar voor de dagrij- en achterlichten. Een chroomafwerking benadrukt de typische golfvormige taillelijn van de ruiten en bezorgt de Meriva extra aantrekkingskracht. Zijn wereldpremière is voorzien voor midden januari op de autoshow van Brussel (16-26 januari 2014).
 

Naast de bekende 1.3 CDTI dieselmotor met 70 kW/95 pk (Euro 5) voldoen alle benzinemotoren en de LPG-variant in de nieuwe Meriva aan de toekomstige strikte Euro 6-uitstootnormen. Van de twee 1,4-liter benzinemotoren (88 kW/120 pk en 103 kW/140 pk) is de laatstgenoemde nu ook verkrijgbaar in combinatie met een vernieuwde automatische zesversnellingsbak met een lage wrijvingscoëfficiënt. De handgeschakelde vijf- en zesversnellingsbakken werden verbeterd en beloven nauwkeuriger en soepeler te schakelen bij minimale inspanning.

Opel Meriva

De nieuwe Meriva is ook uitgerust met een nieuw, IntelliLink infotainmentsysteem. Het zeven inch grote kleurenscherm toont ook de beelden van de achteruitkijkcamera. Telefoneren en audiostreaming via Bluetooth zijn eveneens mogelijk. De Navi 950 IntelliLink wordt standaard geleverd met kaarten van heel Europa en updates kunnen gedownload worden via de USB-poort.

De vernieuwde Meriva heeft een nieuw ontworpen multifunctionele "FlexRail"-middenconsole met verbeterde functionaliteit en extra beenruimte voor de passagier in het midden achter dankzij kortere rails. FlexRail zorgt voor de nodige aangepaste opbergruimte voor reisbenodigdheden dankzij flexibele voorzieningen zoals armleuningen, bekerhouders en opbergvakken.