6 februari 2008
Opel Meriva

Opel Meriva Concept

Opel toont Meriva Concept in Geneve

Autozine
6 februari 2008 | Met de Meriva Concept creëert toont Opel op de internationale Auto Salon van Genève (6 tot en met 16 maart 2008) een geheel nieuwe MPV. Deze visie op een toekomstige kleine MPV is veel meer dan een oppervlakkige facelift.

Op zoek naar een Opel Meriva?
bynco heeft er 9 vanaf € 7.972,-

Opel Meriva

"We onthullen een innovatieve benadering voor nog meer flexibiliteit in de MPV's van Opel", aldus Alain Visser, Chief Marketing Officer, GM Europe, voor het debuut van de concept car in Genève. "Met het Flex7-systeem van de Zafira en het FlexSpace-concept van de Meriva luidde Opel een nieuw tijdperk in op het gebied van interieurflexibiliteit".

Opel Meriva

De Meriva Concept vertaalt de nieuwe designtaal van het merk naar het segment van de kleine MPV's. Van opzij valt hij op door zijn dikke wigvormige lijn, een typisch designelement dat het eerst te zien was op de GTC Coupé en de Flextreme concept cars. Minstens even opvallend is de gebogen raamlijn ter hoogte van de B-stijl, die de achterpassagiers een uitstekend zicht rondom biedt.

Achteraan verwijzen de lichtblokken en andere elementen naar de Insignia, Opels nieuwe middenklasser die in de herfst van dit jaar wordt gelanceerd. Het MPV-dak loopt naar achteren toe licht af en onderstreept het dynamische karakter van de auto.

Opel Meriva is MPV Trekauto van het JaarOpel Meriva is MPV Trekauto van het Jaar
16 april 2014
Vernieuwde Opel Meriva nu bij dealerVernieuwde Opel Meriva nu bij dealer
11 februari 2014
Opel Meriva ondergaat faceliftOpel Meriva ondergaat facelift
29 november 2013
Opel Meriva ondergaat facelift 2014Opel Meriva ondergaat facelift 2014
9 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum