5 januari 2010
Opel Meriva

Opel Meriva

Opel onthult nieuwe Meriva

Autozine
5 januari 2010 | De tweede generatie van de Opel Meriva gaat op 4 maart in première gaat op de autotentoonstelling van Genève. Zijn FlexSpace-systeem werd verder ontwikkeld en is nu gemakkelijker in gebruik. Bovendien introduceert Opel FlexDoors op de nieuwe Meriva; achteraan scharnierende deuren die de toegang tot het interieur vereenvoudigen. De nieuwe Meriva belooft tevens heel wat opbergruimte in het interieur dankzij een flexibele middenconsole en het exclusieve FlexFix-systeem van Opel, de geïntegreerde fietsdrager die als een lade onder de bagageruimte verdwijnt wanneer hij niet in gebruik is.

Op zoek naar een Opel Meriva?
bynco heeft er 10 vanaf € 7.972,-

Opel Meriva

De tweede generatie van de Meriva wordt gekenmerkt door de expressieve carrosserie- en interieurstyling die de nieuwe designtaal van Opel overneemt. De onderste lijn van de achterruiten maakt een opvallende golfbeweging naar de achteraan scharnierende FlexDoors-deuren en verbetert ook het zicht voor de achterpassagiers, en kinderen in het bijzonder.

Opel Meriva

Overal in het interieur werd de opbergruimte aanzienlijk uitgebreid met plaatsen voor spullen die het vaakst worden vervoerd in een auto. Het controlesysteem FlexRail, bestaande uit verwisselbare opbergvakken, die op rails tussen de voorstoelen kunnen schuiven, bieden een handige en aanpasbare opbergruimte voor elke toepassing.

Vooraan zijn de ruim bemeten stoelen vergelijkbaar met die van de nieuwe Astra en Insignia. Ze bieden een groot verstelbereik (240 mm voor-/achterwaarts en 65 mm in de hoogte), zodat mensen van elke lichaamsbouw en leeftijd comfort vinden voor lange ritten. Ook nieuw in de Meriva is Opels unieke, geïntegreerde FlexFix-fietsdrager.

Opel Meriva

De Meriva maakt de instap naar de achterbank een stuk makkelijker met achteraan scharnierende deuren. Het gaat bij het FlexDoors-systeem om volwaardige deuren die onafhankelijk open gaan zonder dat er een overlapping met de voordeuren nodig is. Dat is mogelijk dankzij de klassieke B-stijl, die tevens extra stijfheid en zijdelingse impactbescherming biedt. Bovendien vereenvoudigt een handgreep de in- en uitstap.

FlexDoors draagt sterk bij aan de functionaliteit door de toegang tot de achterbank sterk te vereenvoudigen. Doordat de scharnieren op de C-stijl staan, hebben passagiers ook meer ruimte om hun voeten voorbij de rand van de B-stijl te zwaaien. De FlexDoors-deuren gaan open over 84 graden, veel breder dan klassieke deuren, die het meestal bij 68 tot 70 graden houden. Ook vooraan bieden de deuren die openingshoek van 84 graden.

Opel Meriva

Meriva vanaf lancering verkrijgbaar met zes motoren. Het gamma krachtbronnen omvat turbomotoren met vermogens tussen 75 en 140 pk, waaronder een bijzonder economische ecoFLEX-versie. De motoren kunnen naar keuze worden gekoppeld aan een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een zestrapsautomaat.

De nieuwe Meriva werd ontworpen en ontwikkeld in Opels technologiecentrum in Rüsselsheim (Duitsland) en zal van de band rollen in de fabriek van Zaragoza (Spanje). Hij wordt deze zomer in de showrooms verwacht.

AutoCoach
Opel Meriva is MPV Trekauto van het JaarOpel Meriva is MPV Trekauto van het Jaar
16 april 2014
Vernieuwde Opel Meriva nu bij dealerVernieuwde Opel Meriva nu bij dealer
11 februari 2014
Opel Meriva ondergaat faceliftOpel Meriva ondergaat facelift
29 november 2013
Opel Meriva ondergaat facelift 2014Opel Meriva ondergaat facelift 2014
9 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum