3 november 2010
Opel Meriva

Opel Meriva

Opel Meriva wint Gouden Stuurwiel 2010

Autozine
3 november 2010 | De Opel Meriva heeft het Gouden Stuurwiel 2010 gewonnen. Vorig jaar bracht de Astra het Gouden Stuurwiel naar de thuisbasis in Rüsselsheim, net nadat de Insignia tot Auto van het Jaar 2009 was uitgeroepen. Opel wint het Gouden Stuurwiel nu al voor de 14de maal in de 35-jarige geschiedenis van de prijs. Ook volgens de klanten is de Meriva een winnaar, zo blijkt uit de al meer dan 80.000 bestellingen.

Op zoek naar een Opel Meriva?
bynco heeft er 12 vanaf € 7.972,-

Opel Meriva

In heel Europa verkozen 40 miljoen lezers van Auto Bild, Bild am Sonntag en 26 partnermagazines de Meriva uit 42 kandidaten in de top 20. Daarna onderwierpen 40 juryleden de auto's op de shortlist aan zware tests op het circuit van Pirelli in het Italiaanse Balocco. De Meriva won afgetekend meer dan de helft van de 32 criteria en was daarmee veruit favoriet bij de juryleden. Hij won in drie van de vier groepen (technici, journalisten en VIPs). De autocoureurs zetten hem op de tweede plaats. In de eindscore lag de Meriva een straatlengte voor op de concurrentie.

Opel Meriva

"Het is een eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen – en ik spreek daarmee uit naam van de hele onderneming. Dit is alweer een bewijs dat onze auto's tot de beste behoren", zei Nick Reilly, CEO van Opel, toen hij de trofee ontving tijdens een plechtigheid in Berlijn.

Tot dusver heeft de Meriva diverse internationale prijzen gewonnen. AutoBild Duitsland reikte hem een designprijs uit. Allianz bekroonde hem met de Plux X voor technologie. Daarnaast is de Meriva in de Europese Auto van het Jaar 2011-verkiezing één van de zeven overgebleven kanshebbers op deze titel.

AutoCoach
Opel Meriva is MPV Trekauto van het JaarOpel Meriva is MPV Trekauto van het Jaar
16 april 2014
Vernieuwde Opel Meriva nu bij dealerVernieuwde Opel Meriva nu bij dealer
11 februari 2014
Opel Meriva ondergaat faceliftOpel Meriva ondergaat facelift
29 november 2013
Opel Meriva ondergaat facelift 2014Opel Meriva ondergaat facelift 2014
9 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum