7 oktober 2020
Opel Crossland

Opel Crossland

Opel vernieuwt Crossland

Autozine
7 oktober 2020 | Opel presenteert de vernieuwde Crossland voor modeljaar 2021. Het compacte model krijgt als eerste bestaande Opel-model het nieuwe familiegezicht van Opel aangemeten, kort na het debuut van de 'Opel Vizor' op de geheel nieuwe Opel Mokka. Tegelijkertijd zijn het chassis en de besturing van de Crossland geoptimaliseerd, terwijl de sportieve uitvoering GS Line en IntelliGrip adaptieve tractiecontrole aan het aanbod zijn toegevoegd. Tevens gaat de Opel Crossland, net als de nieuwe Opel Mokka, nu door het leven zonder 'X' in de modelnaam.

Op zoek naar een Opel Crossland?
DAS import heeft er 2599 vanaf € 15.210,-

Opel Crossland

Het nieuwe familiegezicht van Opel, de Opel Vizor, strekt zich in één vloeiende lijn uit en versterkt de visuele breedte van de auto. Het front bevat minder afzonderlijke onderdelen en decoratie die de focus op het strakke paneel met geïntegreerde koplampen verstoort. Het Opel 'Blitz' merklogo is centraal op het front geplaatst. De Opel Vizor wordt de komende jaren een kenmerk van alle Opel-modellen met als doel de techniek in de voorkant van de auto te clusteren.

Opel Crossland

Tevens is de achterzijde van de Opel Crossland vernieuwd met nieuwe, donker getinte achterlichten met het kenmerkende vleugelontwerp, terwijl een nieuwe hoogglanszwarte afwerking van de achterklep beschikbaar is in combinatie met een zwart dak. Ook nieuw zijn de skidplates voor en achter (in zilveren kleur bij de Ultimate-uitvoering), de LED-mistlampen aan de voorzijde (met verchroomde omlijsting bij de uitvoeringen Ultimate en Elegance), de verchroomde deurlijsten voor de Ultimate-uitvoering en het ontwerp van de lichtmetalen wielen. Daarbij zijn de 16- en de 17-inch wielen verkrijgbaar in zilveren, bi-colour hoogglanszwarte of geheel hoogglanszwarte kleurstelling.

Voor liefhebbers van een sportieve uitstraling is de nieuwe Opel Crossland nu ook leverbaar als GS Line met onder meer zwarte 16-inch lichtmetalen wielen, een zwart dak, een kenmerkende rode streep langs de daklijn, AGR-gecertificeerde stoelen (Aktion Gesunder Rücken e.V.) voor bestuurder en voorpassagier, LED-achterlichten en dakrails.

De ingenieurs in Rüsselsheim hebben nieuwe veren en dempers ontwikkeld voor de voorwielophanging met McPherson-veerpoten en voor de achteras met torsieas. In combinatie met de nieuwe tussenas van de stuurkolom, waarmee de stuurprecisie en het stuurgevoel in de middenstand zijn geoptimaliseerd, belooft de vernieuwde Crossland een verbeterde balans tussen comfort en wendbaarheid.

Opel Crossland

Ter aanvulling op de verbeterde rijdynamiek kunnen kopers van de nieuwe Crossland ook kiezen voor IntelliGrip (leverbaar vanaf begin 2021). Dit adaptieve tractiecontrolesysteem zorgt voor optimale tractie en stabiliteit op alle soorten ondergrond en biedt keuze uit vijf modi:

 • Normal / On-road: Deze 'standaardmodus' is altijd ingeschakeld als de auto wordt gestart. De instellingen van het ESP en de tractiecontrole zijn afgestemd op dagelijkse rijomstandigheden in stedelijk gebied en op buitenwegen en snelwegen.
 • Snow: Deze speciale 'wintermodus' zorgt voor optimale tractie op ijzige en besneeuwde oppervlakken bij snelheden tot 50 km/u. De tractiecontrole regelt de tractie van de voorwielen door het slippende wiel te vertragen en tegelijkertijd het koppel naar het andere voorwiel te sturen.
 • Mud: In deze modus wordt meer wielslip toegestaan. Door het wiel met de minste grip bewust te laten ronddraaien, wordt modder van de band verwijderd zodat dat wiel weer voldoende grip krijgt. Ondertussen krijgt het wiel met de meeste grip het meeste koppel toegediend. Deze modus is actief bij snelheden tot 80 km/u.
 • Sand: Deze modus laat een kleine hoeveelheid gelijktijdige wielspin toe van beide aangedreven voorwielen, zodat het voertuig in beweging kan blijven en het risico op het wegzakken in het zand wordt verkleind.
 • ESP Off: Deze modus deactiveert het ESP en de tractiecontrole bij snelheden tot 50 km/u. Om veiligheidsredenen keert IntelliGrip automatisch terug naar de 'standaardmodus' bij snelheden boven de 50 km/u.

Behalve alle verbeteringen ten aanzien van rijdynamiek en grip, kunnen inzittenden in de nieuwe Opel Crossland ook genieten van connectiviteit en infotainment met keuze uit de systemen Radio BT, Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro met 8,0-inch touchscreen. De Multimedia systemen zijn compatibel met Apple CarPlay en Android Auto, terwijl geschikte smartphones draadloos kunnen worden opgeladen via het inductieve laadsysteem. Tevens is de nieuwe Opel Crossland optioneel leverbaar met OpelConnect inclusief LIVE Navigation met real-time verkeersinformatie en actuele brandstofprijzen, plus een directe link naar pechhulp en noodoproepen.

Kopers van de Opel Crossland kunnen kiezen uit benzine- en dieselmotoren met een cilinderinhoud van 1,2 en 1,5 liter. Beide benzinemotoren (vermogens van 61 en 96 kW (83 en 130 pk)) en de dieselmotoren met 81 en 88 kW (110 en 120 pk) voldoen aan de Euro 6d-emissienorm.

Opel Crossland

De belangrijkste assistentiesystemen van de nieuwe Opel Crossland in één oogopslag:

 • Een head-up display projecteert de belangrijkste gegevens op het gebied van rijsnelheid, navigatie en assistentiesystemen in het gezichtsveld van de bestuurder.
 • Forward Collision Alert met automatische noodstop en voetgangersdetectie werkt bij snelheden boven de 5 km/u. Als een voorligger of voetganger te snel wordt benaderd, laat het systeem een waarschuwingssignaal horen en verschijnt er een visuele waarschuwing in het Driver Information Center. Als een aanrijding dreigt, wordt een automatische remingreep uitgevoerd om een botsing (te helpen) voorkomen en de gevolgen daarvan te minimaliseren. Bij snelheden onder de 30 km/u kan het voertuig geheel tot stilstand gebracht worden. Bij hogere snelheden wordt de snelheid verlaagd en moet de bestuurder zelf actief remmen.
 • Lane Departure Warning geeft optische en geluidssignalen als het opmerkt dat de auto de rijstrook onbedoeld verlaat.
 • Driver Drowsiness Alert detecteert vermoeidheid van de bestuurder aan de hand van de rijstijl en waarschuwt als een pauze verstandig is.
 • Side Blind Spot Alert maakt gebruik van ultrasone sensoren, detecteert voertuigen die (in de dode hoek) naast de auto rijden en waarschuwt de bestuurder met een waarschuwingslampje in de buitenspiegel aan de kant waar de weggebruiker zich bevindt.
 • Panorama Rear View Camera met een kijkhoek van 180 graden aan de achterzijde.
 • Automatic Park Assist herkent parallelle én loodrechte parkeerplaatsen die ruim genoeg zijn voor de Opel Crossland en parkeert de auto automatisch in. Daarbij dient de bestuurder alleen de pedalen en de transmissie te bedienen.
 • Cruisecontrol met snelheidsbegrenzer helpt samen met Speed Sign Recognition om snel en eenvoudig de snelheidslimiet aan te houden.

Opel opent binnenkort de orderboeken voor de vernieuwde Crossland, die begin 2021 bij de Nederlandse dealers arriveert. Prijzen maakt Opel binnenkort bekend.

Op zoek naar een Opel Crossland?
bynco heeft er 1 vanaf € 16.940,-

Opel Crossland

Opel Crossland 2021 nu te bestellenOpel Crossland 2021 nu te bestellen
27 oktober 2020
Nieuwe 1.2 motor voor Opel Crossland XNieuwe 1.2 motor voor Opel Crossland X
26 augustus 2019
100.000 orders voor Opel Crossland X100.000 orders voor Opel Crossland X
13 maart 2018
5 EuroNCAP sterren voor Opel Crossland X5 EuroNCAP sterren voor Opel Crossland X
8 november 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum