13 maart 2018
Opel Crossland

Opel Crossland

100.000 orders voor Opel Crossland X

Autozine
13 maart 2018 | Opel heeft slechts één jaar na het openen van de orderboeken van de Crossland X al 100.000 orders genoteerd. Daarmee is de Crossland X een absolute bestseller. De Crossland X is het eerste gezamenlijke project tussen Groupe PSA en Opel sinds de samenwerking tussen beide partijen begon in 2012. De auto wordt gebouwd in de Zaragoza-fabriek in Spanje.

Op zoek naar een Opel Crossland?
bynco heeft er 1 vanaf € 16.940,-

Opel Crossland

De Opel Crossland X is het derde lid van de Opel X-familie bestaande uit crossovers. Andere modellen zijn de Mokka X en de grotere Grandland X. De populariteit van de X-familie blijft toenemen. In bijvoorbeeld Duitsland stond het trio in de eerste twee maanden van dit jaar op de eerste plaats in het SUV/CUV-segment, zo blijkt uit gegevens van de Duitse verkoopstatistieken. In Nederland zijn er inmiddels 4.600 orders voor de Crossland X genoteerd en staat Opel met haar crossover-verkopen ook in de bovenste regionen van het segment.

Opel Crossland

"Met typische Opel-technologie zoals de ergonomische AGR-gecertificeerde voorstoelen - nog altijd uniek in dit segment - speelt de Crossland X een sleutelrol in ons voortdurende productoffensief", zegt Peter Küspert, Managing Director Sales en Marketing van Opel Automobiles GmbH. "De Crossland X is in 2018 voor het eerst een volledig kalenderjaar leverbaar en zal samen met de andere X-familieleden, de Mokka X en de Grandland X, een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van Opel."

De Crossland X biedt vele rijhulpsystemen zoals Vermoeidheidsherkenning systeem en Lane Departure Warning, Forward Collision Alert met voetgangersherkenning en Automatic Emergency Braking, Premium LED-koplampen met automatische niveauregeling, een 180 graden panoramische achteruitrijcamera en Dodehoek-waarschuwing. De Opel Crossland X scoorde dan ook het maximum van 5 sterren in de Euro NCAP-crashtest.

Op zoek naar een Opel Crossland?
DAS import heeft er 2599 vanaf € 15.210,-

Opel Crossland

Opel Crossland 2021 nu te bestellenOpel Crossland 2021 nu te bestellen
27 oktober 2020
Opel vernieuwt CrosslandOpel vernieuwt Crossland
7 oktober 2020
Nieuwe 1.2 motor voor Opel Crossland XNieuwe 1.2 motor voor Opel Crossland X
26 augustus 2019
5 EuroNCAP sterren voor Opel Crossland X5 EuroNCAP sterren voor Opel Crossland X
8 november 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum