9 juli 2014
Opel Corsa (2014 - 2019)

Opel Corsa

Opel onthult vijfde generatie Corsa

Autozine
9 juli 2014 | Opel presenteert de volledig nieuwe Corsa. De vijfde generatie van Opels bestseller maakt een sprong vooruit op het gebied van chassis- en aandrijftechniek. De nieuw ontwikkelde driecilinder 1,0-liter turbobenzinemotor belooft pittige prestaties en een zeer gunstig brandstofverbruik. De nieuwe Opel Corsa beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs (4 t/m 19 oktober). De productie start nog voor het einde van dit jaar.

Op zoek naar een Opel Corsa?
bynco heeft er 38 vanaf € 7.972,-

Opel Corsa (2014 - 2019)

Ruim 32 jaar na de introductie van de eerste Opel Corsa zijn in Europa al bijna 12 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 2,8 miljoen van de huidige, vierde generatie. Met een gemiddelde jaarlijkse verkoop van 370.000 stuks behoort de Opel Corsa tot de meest constante in het segment.

Opel Corsa (2014 - 2019)

De vormgevers van Opel hebben het uiterlijk radicaal vernieuwd, mét behoud van een onmiskenbare Corsa-uitstraling. De gezinsvriendelijke vijfdeurs en de sportief getinte driedeursversie ogen krachtig, dynamisch en jong. Vooral de voorzijde met de opvallende grille, de scherpe koplampen met led-dagrijverlichting en het geprononceerde lijnenspel op de flanken springen direct in het oog. De horizontale lijnen aan de achterzijde versterken de visuele breedte van de auto.

De vooruitgang ten opzichte van de huidige generatie is vooral binnenin merkbaar. Het interieur is geheel nieuw ontworpen, heeft meer karakter en belooft een mix van design en kwaliteit. Binnenin zou het bovendien een stuk aangenamer zijn dankzij de verbeterde geluidisolatie.

Opel Corsa (2014 - 2019)

De ingenieurs van Opel stelden comfort en stuurprecisie centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe Corsa. Het compleet nieuwe onderstel deelt geen enkel onderdeel met de huidige generatie. De nieuwe voor- en achterwielophanging, de nieuwe snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging en het lagere zwaartepunt claimen betere rechtuitstabiliteit, meer grip in bochten en een nauwkeurige stuurprecisie. Tevens zijn alle Corsa-modellen voortaan uitgerust met een City-modus voor een extra licht stuurgevoel bij lage snelheden. Naar wens is de Corsa leverbaar met een Sport-onderstel met stijvere veren en een specifieke stuurgeometrie voor een directere respons.

Een van de kenmerken op motorisch gebied is de nieuwe 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo in de zogeheten Opel Corsa E. Deze driecilinder turbobenzinemotor zou minder geluid en trillingen produceren dan gebruikelijk. De volledig uit aluminium vervaardigde motor voldoet aan de Euro 6-emissienorm en is beschikbaar in twee vermogensvarianten: 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk). Beide leveren 170 Nm koppel vanaf 1.800 t/min. Een start-stopsysteem is standaard.

Opel Corsa (2014 - 2019)
AutoCoach

Ook nieuw in het benzineaanbod is de atmosferische 1,4-litermotor met 66 kW (90 pk) gekoppeld aan een nieuwe generatie Easytronic 3.0 semi-automatische transmissie.

Op dieselgebied is de 1.3 CDTI grondig verbeterd. Deze is beschikbaar met een vermogen van 70 kW (95 pk) en voldoet eveneens aan de EU6-norm. De motoren zijn gekoppeld aan nieuwe zesversnellingsbakken met minder interne wrijving en meer schakelprecisie. Zowel de handgeschakelde als de automatische transmissies beloven extra souplesse, een adequate reactie en verbeterde efficiency.

Opel Corsa (2014 - 2019)
Opel blikt terug op 120 jaar productieOpel blikt terug op 120 jaar productie
30 januari 2019
Opel introduceert Corsa OPCOpel introduceert Corsa OPC
29 april 2015
Opel Corsa verkrijgbaar met LPGOpel Corsa verkrijgbaar met LPG
31 maart 2015
Opel Corsa wint Autobest AwardOpel Corsa wint Autobest Award
20 februari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum