29 april 2015
Opel Corsa (2014 - 2019)
Nieuws

Opel Corsa (2014 - 2019)

Opel introduceert Corsa OPC

29 april 2015 - Opel introduceert de nieuwe Corsa OPC. Het snelste lid van de vijfde generatie Corsa wordt gekenmerkt door de prestaties van de 1,6-liter turbomotor met 152 kW/207 pk en 280 Nm koppel, het dynamische rijgedrag en zijn sportieve uiterlijk. De jongste telg van de OPC-familie kan nu worden besteld vanaf 32.995 euro. Hij staat vanaf juni bij de Opel-dealer.

In overeenstemming met de OPC-traditie is de topversie van de Corsa onmiddellijk te herkennen als volwaardige telg van het Opel Performance Center. Behalve door de nieuwe felblauwe kleur, exclusief voorbehouden aan OPC-modellen, valt de Corsa OPC ook op door een nieuw ontworpen front met grote luchtinlaten. Een smalle luchtopening aan de voorkant van de opvallende motorkap geeft de Corsa OPC optisch een extra sportieve uitstraling.

Opel Corsa (2014 - 2019)

Ook de achterzijde heeft het sportieve OPC-design. De spoiler op de achterklep zorgt voor extra stabiliteit op de achteras. De dubbele Remus-uitlaat met diffuser rond de uitlaatuiteinden draagt eveneens stevig bij aan de sportieve ogende achterzijde.

Ook het interieur straalt sportiviteit uit. Opvallend zijn de Recaro-sportstoelen, die extra zijdelingse steun bieden. Het onderaan afgevlakte, met leer beklede stuur, de OPC-versnellingspook, de aluminium sportpedalen en het kenmerkende instrumentarium in OPC-design zijn allemaal standaard.

Onder de motorkap is een turbobenzinemotor met 152 kW (207 pk) geplaatst. Deze 1,6-liter OPC-motor biedt een maximumkoppel van 245 Nm tussen 1.900 en 5.800 t/min, en 35 Nm extra in overboost. Het vermogen wordt overgebracht naar de voorwielen via een kort schakelende zesversnellingsbak. De nieuwe Corsa OPC versnelt vanuit stilstand tot 100 km/u in 6,8 seconden, bijna een halve seconde sneller dan de Corsa OPC van de vorige generatie. Inhalen in vijfde versnelling doet de nieuwe editie drie tiende seconde sneller. De sprint  van 80 tot 120 km/u verloopt namelijk in 6,4 seconden. De topsnelheid ligt ook 5 km/u hoger en bedraagt nu 230 km/u. Het brandstofverbruik bedraagt 7,5 liter benzine per 100 kilometer in de gecombineerde cyclus (174 g/km CO2).

Om het vermogen zo optimaal mogelijk over te brengen op de weg werkten de ingenieurs van Opel samen met specialisten van Koni, wat resulteerde in een chassis met innovatieve schokdemping. Met de nieuwe FSD-technologie (Frequency Selective Damping) past de dempingskracht zich aan de bewegingsfrequentie van de auto aan, zodat een evenwicht ontstaat tussen sportieve prestaties en een voldoende hoog comfortgehalte.  Verder werd de stuurinrichting nieuw ontwikkeld.

Bestuurders die op zoek zijn naar meer sportiviteit, kunnen het Corsa OPC Performance Package bestellen. Dat bestaat uit een mechanisch semi-sperdifferentieel van Drexler, 18 inch velgen, Michelin-banden met een krachtige grip en een nog sportievere onderstelafstelling. Daarnaast biedt het Performance Package een krachtig remsysteem van Brembo met geventileerde remschijven van 330 millimeter op de voorwielen