4 februari 2015
Opel Corsa (2014 - 2019)
Nieuws

Opel Corsa (2014 - 2019)

Opel Corsa OPC debuteert in Geneve

4 februari 2015 - De nieuwe Opel Corsa OPC maakt zijn debuut op de Autosalon van Genève (5-15 maart 2015). Met zijn geavanceerde ondersteltechniek en atletische uitstraling is dit de indrukwekkendste, snelste en uitdagendste Opel Corsa ooit. Zijn 1,6-liter Turbo motor koppelt sportieve prestaties aan een relatief gunstig verbruik van 7,5 l/100 km met een CO2-uitstoot van 174 g/km.

De sportieve Opel Corsa OPC is onmiddellijk herkenbaar als lid van het Opel Performance Center. De voorzijde kenmerkt zich door de sportieve bumper, de horizontale luchtsleuf tussen de koplampen en de aluminium behuizing van de onderste luchtinlaten. Aan de achterzijde springen de diffuser en de dubbele Remus-sportuitlaat direct in het oog. De achterspoiler biedt een mix van functie en sportief design. Verder wordt het visuele zwaartepunt extra verlaagd door de scherp gesneden zijskirts. Ook nieuw is de opvallende carrosseriekleur Flash Blue die exclusief beschikbaar is voor de Corsa OPC.

Opel Corsa (2014 - 2019)

Elke Opel Corsa OPC is voorzien van Recaro-sportstoelen met optimale zijdelingse steun, een lederen sportstuur met afgeplatte onderzijde en door OPC ontworpen pookknop, pedalen en instrumentencluster. Opels IntelliLink-infotainmentsysteem met optimale smartphone-integratie is standaard.

De voorwielaangedreven Opel Corsa OPC put zijn kracht uit een 1.6 Turbo benzinemotor met 152 kW (207 pk) vermogen. Veel aandacht ging naar een snelle koppelopbouw en een breder koppelbereik. Het maximumkoppel van 245 Nm (280 Nm in overboost-functie) is beschikbaar tussen 1.900 en 5.800 t.p.m. Daarmee is een aanzienlijke vooruitgang geboekt ten opzichte van de koppelcurve van de Corsa OPC Nürburgring Edition van de vorige generatie.

Opel Corsa (2014 - 2019)

De 1.6 Turbo OPC krachtbron is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak met extra korte slagen. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in 6,8 seconden voltooid. De topsnelheid bedraagt 230 km/u. Ondanks het sportieve karakter blijft het gemiddelde brandstofverbruik beperkt tot 7,5 l/100 km (174 g/km CO2).

Het tien millimeter verlaagde onderstel is voorzien van speciale Koni-schokdempers. De nieuwe FSD-technologie (Frequency Selective Damping) past de dempingskracht aan op de dempingsfrequentie van de auto. Dat resulteert volgens Opel in een betere grip, veiliger weggedrag, minder bandenslijtage en nog meer sportief rijplezier. De stuurinrichting is geoptimaliseerd voor een directere respons en meer feedback. 215/45 R17-wielen met bijpassende Michelin-banden zijn standaard. Tevens biedt het ESP-systeem verschillende rijmodi. In 'Competition'-modus wordt de tractiecontrole bijvoorbeeld uitgeschakeld, terwijl het ESP iets meer vrij spel toelaat. Het ESP is ook volledig uitschakelbaar.

Opel Corsa (2014 - 2019)

OPC heeft tevens een optioneel Performance Package ontwikkeld. Dit pakket omvat onder meer een mechanisch sperdifferentieel van Drexler, 18-inchwielen met Michelin-banden en een atletischer onderstel. Tevens worden de 308 millimeter OPC remschijven op de vooras vervangen door een Brembo-remsysteem met 330 millimeter schijven.