25 augustus 2019
Opel Corsa (2014 - 2019)

Forum Opel Corsa (2014 - 2019)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 18 juni 2019

Ervaring met Corsa : Prima auto. Eerst 2 deurs gehad, maar omgeruild voor 4 deurs uitvoering.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 12 juni 2019

Ervaring met Corsa : Zeer goede en degelijk aanvoelende auto.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit2 jaar
KM-stand43.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 15 december 2018

Ervaring met Corsa : Spijt van aankoop Corsa. Al na 4000 km problemen met het motormanagement. Auto slaat af en informatiescherm valt bij tijd en wijle weg. Na 1 jaar al. Vochtproblemen. Voorlamp en tussenschot van de uitlaat zit al los. Eerste, maar tevens ook laatste Opel


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km
DealerMotorhuis

Betrouwbaarheid4
Comfort5
Motor5
  
  

, datum: 2 mei 2018

Ervaring met Corsa : Verouderd model stamt uit 2006! Hele matige stoelen en wegligging. Ook krap. Fiesta is op alle fronten 1,5 klasse beter dan deze zwaar verouderde Corsa.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerOrange

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor5
  
  

, datum: 17 oktober 2017

Ervaring met Corsa : Ik heb mijn vorige Corsa (2015) ingeruild omdat er problemen waren met de dodehoekwaarschuwing, het dashboard dat eigenhandig verspringt in een andere stand en de radio die zijn eigen zenders kiest. Mijn dealer heeft dit niet weten te verhelpen en kwam t.a.v. de "dodehoek" met een kulverhaal. Stom genoeg heb ik weer een nieuwe Corsa gekocht, jan 2017, want die heeft dezelfde problemen behalve de "dodehoek" want dat zit er niet meer in-sic. Zijn er meer Corsa rijders die dit probleem hebben?

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerOrange

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Abdekker, datum: 18 oktober 2017

Antwoord: Wij hebben ook veel elektronische storingen. Volgens de dealer komt dit door de turbo. Wij hebben de 1.0 3-cilinder turbo. Als we gewoon de 1.4 gekocht hadden was er niets aan de hand. Het verhaal snappen we niet zo goed.

Dit zijn de problemen: afstandsbediening doet het alleen op 1 meter afstand van de auto (dit zou een atmosferische storing in de aanzuiglucht van de turbo zijn), soms willen de lampen niet inschakelen, dan moeten we het contact aan en uitzetten, als we gebruik van de trekhaak voor de fietsdrager maken, doet de verlichting het helemaal niet. Volgens dealer sluiting in de fietsdrager echter alles wat we aansluiten op de trekhaak geeft kortsluiting. Regelmatig valt hij uit zijn 2e versnelling dit zou een kwestie van inrijden moeten zijn. Maar nu na 2500km hebben we het euvel nog steeds. Wij krijgen het gevoel dat men er zich met een Jantje van lijden wil afmaken.

 
Reactie van: Gbrand, datum: 30 november 2017

Antwoord: Ik heb een Corsa 1.0 turbo van maart 2017 met slechts 4000 km erop. Dus nauwelijks ingereden. Problemen met de kachelverlichting: valt uit of brandt zeer flauw. Auto halve dag naar de dealer, niets gevonden. Dit was in oktober j.l. Nu de storing is er nog steeds niet elke dag maar soms slechts een keer per week. Ook valt het scherm van de i link helemaal uit wordt zwart en start daarna weer op. Ik kreeg van de week een melding dat men parkeerhulp uit stond was niet zo. Maar werkte ook niet. Ook werkt de automatische lichtsensor af en toe niet goed. Vanmiddag werkt mijn temperatuurmeter ook niet goed meer, witte bolletjes na 10 km ineens 4 bolletjes. Volgende week gaat de auto weer een dag terug naar de dealer. Mijn vorige auto was een Alfa Romeo 147 diesel en die had pas een klein probleempje na 155.000 km. Dus Opel valt mij zwaar en zwaar tegen om niet te zeggen: een waardeloze auto. Dan koop je na je pensioen een kleine zuinige auto en dan heb je dit. Had ik mijn oude beestje van 2004 maar gehouden.

 
Reactie van: Thilda, datum: 20 september 2018

Antwoord: Wij hebben een Opel Corsa 1.0 turbo. Nieuw gekocht bij ZAM in Zeist. Deze Corsa valt op momenten gewoon uit, verliest dan zijn power en dat is levensgevaarlijk. De dealer kan de oorzaak niet vinden en wil graag 1 maand met onze auto rondrijden, maar omdat er geen enkele zekerheid is dat het probleem hiermee wordt opgelost, hebben wij dit geweigerd. Ook de Opel importeur belooft veel maar doet niets.

Wij zijn klaar met deze waardeloze en levensgevaarlijke auto en gaan op zoek naar een ander merk. Voor ons nooit een Opel meer.

  

, datum: 4 oktober 2017

Ervaring met Corsa : De Corsa nu een jaar en nog steeds zeer tevreden. Man wat is hij sterk. Net terug uit Zwitserland met onze nieuwe caravan aan de haak. Een caravelair antares style 390. Deze weegt geladen ruim 900 kg. Bijna de gehele weg in vijf gereden op de c.c. . Motor erg stil, temperatuur blijft op 90 graden. Tot nu toe 2 kleine dingetjes gehad: een koplamp met vocht en een gescheurd waterpompje van de ruitensproeier. Totaal geen olieverbruik tussen de beurten.

UitvoeringCosmo
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand25.000 km
DealerAmbergen

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor10
  
  

, datum: 26 november 2016

Ervaring met Corsa : Gekocht met winterpakket. De stoel, spiegel en stoelverwarming is top maar de voorruit verwarming geeft meer irritatie dan gemak. Het scheelt even krabben in de ochtend maarje zit verder de hele dag tegen strepen aan te kijken waardoor je behoorlijk wordt afgeleid en niet meer op het verkeer let. De koplampen van tegenliggers worden in het donker sterretjes. Als je dan even door je zijraam kijkt zie je weer hoe het zicht hoort te zijn. Vreemd eigenlijk dat dit soort dingen goedkeuring heeft van RDW.

Uitvoering1.0
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor9
  
 
Reactie van: Jorim32, datum: 14 juli 2017

Antwoord: Wij hebben de Corsa 2e hands gekocht. Volgens de dealer een "eerlijke" auto die altijd daar in onderhoud is geweest. Inderdaad ook volgens boekje keurig onderhouden totdat mijn zoon opmerkte dat er een ander kenteken in het boekje stond. Gevraagd naar het orgineel. Die was er niet, auto kwam uit Spanje. excuses enz. Echter auto werd niet teruggenomen omdat we al 750 km ermee hadden gereden. Wel hebben we een tegoedbon gehad van 50% op onze 1e onderhoudsbeurt. Tja wat moeten we ervan zeggen. Als we perse wilden inruilen dan kregen we er nog maar euro 7500 voor terug terwijl we een paar weken geleden euro 10.400 voor gegeven hebben. De auto zelf is wel goed. We hebben de 1.4 Edition. Nog geen problemen gehad. Dat is het enige positieve.

 
Reactie van: Rosiweber, datum: 13 januari 2019

Antwoord: Dit lijkt toch meer een probleem met de dealer. Jammer, want ik ben op deze site om iets over gemak en problemen bij de Corsa te vinden.

 
 
« 1 2 3 »