10 oktober 2014
Opel Corsa (2014 - 2019)

Opel Corsa

Fotograaf Karl Lagerfeld maakt Opel kalender 2015

Autozine
10 oktober 2014 | Modeontwerper en fotograaf Karl Lagerfeld heeft een heel bijzonder model overtuigd om mee te werken aan een project met Opel. Choupette, de kat van de fotograaf, is de ster van de Opel Corsa-kalender voor 2015. Karl Lagerfeld is een beroemd fotograaf, wiens werk in diverse musea over de hele wereld is tentoongesteld en het onderwerp is van diverse kunstboeken. Hij fotografeerde tal van reclamecampagnes (onder meer Chanel, Fendi en Karl Lagerfeld) en levert geregeld bijdragen aan internationale modebladen.

Op zoek naar een Opel Corsa?
bynco heeft er 37 vanaf € 7.530,-

Opel Corsa (2014 - 2019)

"Het recept 'Supermodel op auto' begint te vervelen. Karl Lagerfeld heeft het concept op een frisse manier benaderd", aldus Tina Müller, Chief Marketing Officer bij Opel. Müller was aanwezig bij de fotosessie met Karl Lagerfeld en is verheugd met het project. "De vijfde generatie van de Corsa is onlangs geïntroduceerd. In de afgelopen 32 jaar is de Corsa met talloze supermodellen gefotografeerd. Er was maar één manier om dat op een bijzondere manier te overtreffen: met Choupette", zegt Müller met een knipoog.

Opel Corsa (2014 - 2019)

Lagerfeld volgde met zijn camera de viervoetige ster, met 42.000 Twitter-volgers en schitterende blauwe ogen, terwijl ze kennismaakte met elk detail van de nieuwe Corsa. Met de fluwelen pootjes op het stuurwiel, een sprong van de motorkap en tijdens een korte pauze in een kinderstoeltje.

De nauwe band tussen Lagerfeld en Choupette maakte de fotoshoot eenvoudig. "Choupette deed het fantastisch, precies zoals ik van een ster verwacht. Ze was ontspannen, of ze zich nu achter het stuur of op het dak van de Opel bevond. Na afloop heeft ze echter twaalf uur geslapen", aldus Lagerfeld.

Choupette is geen nieuwkomer in de fotostudio. De kat poseerde al voor de cover van de Duitse Vogue, in de armen van supermodel Linda Evangelista. Linda Evangelista maakte overigens zelf ook al eens deel uit van een reclamecampagne voor de Corsa. Dat was aan het einde van het vorige millennium. Ze verscheen in een Opel-spot met supermodellen Christy Turlington, Tatjana Patiz, Kate Moss en Naomi Campbell.

Choupette Lagerfeld is al de tweede kat met een hoofdrol in de campagnes voor de Opel Corsa. In de spot voor de eerste generatie Corsa (1982 – 1993), zit Tom, de antiheld uit de tekenfilms van Tom & Jerry, de muis Jerry achterna, die aan het stuurwiel van de Opel zat.

Opel blikt terug op 120 jaar productieOpel blikt terug op 120 jaar productie
30 januari 2019
Opel introduceert Corsa OPCOpel introduceert Corsa OPC
29 april 2015
Opel Corsa verkrijgbaar met LPGOpel Corsa verkrijgbaar met LPG
31 maart 2015
Opel Corsa wint Autobest AwardOpel Corsa wint Autobest Award
20 februari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum