23 januari 2007
Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel Corsa beste auto volgens What Car?

Autozine
23 januari 2007 | Afgelopen week is de Opel Corsa door het Britse consumentenmagazine What Car? uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2007. De Corsa versloeg daarbij veertien segmentsleiders en voegde een nieuwe overwinning toe aan zijn snel groeiende palmares van Europese onderscheidingen.

In zijn toespraak tijdens de ceremonie in het Grosvenor House Hotel op de Londense Park Lane verklaarde Bill Parfitt, Managing Director van Opel/Vauxhall: "We zijn opgetogen dat de nieuwe Corsa deze onderscheiding in de wacht heeft gesleept. We weten dat dit model in elk opzicht geslaagd is. Dat bewijzen ook het recordaantal bestellingen en de uitstekende resultaten in de showrooms en de pers".

Opel Corsa (2006 - 2014)

"Hij moest enkele bijzonder sterke concurrenten het hoofd bieden om de onderscheiding van Beste Supermini te winnen", aldus Steve Fowler, Group Editor van What Car?. "De Corsa rijdt even aangenaam als zijn uiterlijk doet vermoeden. We waren vooral onder de indruk van het totale plaatje: voor klanten in dit segment voldoet hij aan alle verwachtingen. En voor ons was het de beste nieuwe auto die we de laatste twaalf maanden hebben getest".

Het groeiende aantal onderscheidingen die de Corsa op zijn naam schreef, omvat onder meer de titel van beste compacte auto in de Gelber Engel 2007, de keuze van de lezer van het Duitse magazine ADAC, Gezinswagen van het Jaar in de klasse tot 14.500 euro van de Vlaamse Automobilistenbond (VAB) en Autobest 2007, de belangrijkste prijs in Centraal- en Oost-Europa. Bovendien riepen meer dan 140 Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse autojournalisten de populaire Corsa uit tot Top Car 2007

Opel Corsa (2006 - 2014)

Ook in de nationale edities van Autobild in Polen, Servie en Kroatie veroverde de nieuwe Corsa de titel van Number 1 Car. In Roemenie verkozen twee journalistenverenigingen de Corsa tot Auto van het Jaar, in Kroatie won de Corsa de prijs van de Kroatische Journalistenvereniging en de Kroatische Autovereniging. Bovendien werd in Servie en Slovenie de Corsa uitgeroepen tot Auto van het Jaar.

Op zoek naar een Opel Corsa?
bynco heeft er 1 vanaf € 8.145,-

Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel organiseert Corsa RunOpel organiseert Corsa Run
13 mei 2014
Opel Corsa tijdelijk als BlitZOpel Corsa tijdelijk als BlitZ
2 april 2014
Opel verlaagt verbruik CorsaOpel verlaagt verbruik Corsa
15 oktober 2012
Opels introduceert Corsa LPG ecoFLEXOpels introduceert Corsa LPG ecoFLEX
6 juli 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum