6 juli 2011
Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel Corsa (2006 - 2014)

Opels introduceert Corsa ecoFLEX

Autozine
6 juli 2011 | Opel zet een waar LPG-initiatief in gang met de Corsa LPG ecoFLEX, die vanaf heden kan worden besteld. De LPG-versies van de Meriva, Astra, Zafira Tourer en Insignia zullen geleidelijk aan op de markt worden gebracht. Met deze nieuw ontwikkelde Euro 5-modellen biedt Opel een complete, af fabriek gemonteerde LPG-oplossing aan, zodat klanten zeker zijn van de volledige fabrieksgarantie.

Op zoek naar een Opel Corsa?
bynco heeft er 4 vanaf € 6.640,-

Opel Corsa (2006 - 2014)

De nieuwe Corsa 1.2 LPG ecoFLEX levert 61kW/83 pk, en 63 kW/85 pk wanneer hij op benzine draait. Als driedeursmodel produceert hij 110 g/km CO2, bij de vijfdeursvariant is dat 115 gram. De vier andere LPG ecoFLEX-modellen die nog zullen volgen, zijn gebaseerd op de 1.4 turbobenzinemotor.

Opel Corsa (2006 - 2014)

Alle LPG ecoFLEX-modellen van Opel voldoen aan de Euro 5-emissienorm en rijden zowel op LPG als op benzine, waardoor het rijbereik aanzienlijk toeneemt. Wanneer de benzine- en LPG-tanks vol zijn, heeft men een rijbereik van ruim 1.100 kilometer.

Het vulniveau van de LPG-tank wordt weergegeven op een vijfdelige schaal. Schakelen tussen de modi (LPG naar benzine en vice versa) kan zowel automatisch als handmatig.

Moderne LPG-motoren bieden alle voordelen van een selectieve injectie per cilinder. Om het daaruit voortvloeiende prestatiepotentieel te maximaliseren, werden de in- en uitlaatkleppen en de klepzittingen van de motor in de LPG-modellen speciaal gehard. Op die manier gaan de Opel-ingenieurs de snellere slijtage in de LPG-modus tegen waardoor de motor geen extra additieven nodig heeft om de beperkte smeringsgraad van LPG te compenseren. Speciale onderhoudsintervallen zijn daardoor ook niet nodig.

Opel Corsa (2006 - 2014)

De LPG-systemen van Opel zijn onderhevig aan de standaard testprocedures en inspecties om elk risico uit te sluiten. Bovendien onderging hij uitgebreide tests en crashtests die aan de bijzonder strenge eisen van de fabrikant voldoen. Het LPG-systeem van Opel is volledig ondergebracht in het tegen ongevallen beschermde gedeelte van de auto en werd geïntegreerd in de veiligheidsstructuur.

Nieuwe vloermatten voor de Opel Corsa ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Opel organiseert Corsa RunOpel organiseert Corsa Run
13 mei 2014
Opel Corsa tijdelijk als BlitZOpel Corsa tijdelijk als BlitZ
2 april 2014
Opel verlaagt verbruik CorsaOpel verlaagt verbruik Corsa
15 oktober 2012
Reclamedoek Opel Corsa wordt tasReclamedoek Opel Corsa wordt tas
21 april 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum