24 november 2010
Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel Corsa (2006 - 2014)

Opel Corsa aangepast voor modeljaar 2011

Autozine
24 november 2010 | De Opel Corsa staat niet stil. In 2010 werden alle onderhuidse elementen aangepakt: chassis, stuureigenschappen en motorengamma. Vanaf 2011 krijgt Opels compacte auto een nieuwe garderobe aangemeten. Zijn vernieuwde neus geeft hem een expressievere uitstraling en maakt hem onmiddellijk herkenbaar als een lid van Opels jongste designfamilie.

Op zoek naar een Opel Corsa?
bynco heeft er 4 vanaf € 6.640,-

Opel Corsa (2006 - 2014)

Het sportieve aangezicht is te danken aan de gewijzigde boven- en ondergrille. Het onderste radiatorrooster werd breder en hoger, waardoor de auto breder lijkt. Daarbij werd besteed aan het honingraatmotief, dat de huidige horizontale spijlen vervangt. Dat resulteert in een auto met een meer dynamische uitstraling. Het Opel-Logo is geïntegreerd in een nieuw ontworpen, bredere chromen grille, die het expressieve gezicht meer kracht bijzet.

Opel Corsa (2006 - 2014)

De nieuwe koplampen kregen een scherpe arendsblik, aangevuld met de vleugelvormige dagverlichting die debuteerde op de Insignia en nu ook alle nieuwe Opel-producten siert. De binnenkant van de lampen werd eveneens verfijnd om een diamantachtige uitstraling te verkrijgen die de sportieve uitstraling versterkt. De nieuwe mistlampen vóór met geïntegreerd chroomlemmet vervolledigen de expressievere uitstraling van de nieuwe Corsa-neus. De nieuwe uitstraling wordt verder versterkt door twee nieuwe lichtmetalen velgen en een grote, hertekende Opel-bliksem op de achterklep.

De Corsa-familie blijft bijzondere, uitgesproken sportieve modellen voortbrengen onder de noemer 'Color Edition'. De Color Edition met zijn zwart gelakte dak, felle carrosseriekleuren en heel wat extra's neemt nu al ongeveer 20 procent van de volledige Corsa-verkoop in Nederland voor zijn rekening. Optioneel is de Color Edition te voorzien van hoogglans zwart gelakte 17 inch lichtmetalen velgen.

Alle uitrustingsniveaus zijn opgewaardeerd met nieuwe interieurstoffen en/of -inleg. Ook kreeg het dashboard een nieuwe textuurafwerking, kwamen er expressieve kleuren en werd er extra aandacht besteed aan details en kwaliteit van de afwerking. Behalve het klassieke koolstofinterieur onderscheidt het Edition-niveau zich door een frisse uitstraling in Steel Blue of Tabasco Orange en een TopTec-behandeling die de stof beschermt. De levendige, kleurrijke interieurs contrasteren met onder meer parelwitte accenten op de console.

Opel Corsa (2006 - 2014)

Om verbonden te blijven met de rest van de wereld kan de Corsa voortaan beschikken over een nieuw multimedia-infotainmentsysteem met zeven luidsprekers van 4x20 watt. Dit systeem, dat "Touch & Connect" werd gedoopt, onderscheidt zich door een 5 inch-touchscherm in kleur, volledige dekking van 28 landen, Bluetooth en iPod- en usb-aansluitingen.

Het motorgamma van de nieuwe Opel Corsa biedt vermogens van 65 tot 192 pk. Deze motorfamilie werd in 2010 sterk opgewaardeerd met veel nieuwe motoren die het verbruik en de CO2-uitstoot met 13 procent reduceren en tegelijk het vermogen in de meeste gevallen verhogen.

Nieuwe vloermatten voor de Opel Corsa ?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Opel organiseert Corsa RunOpel organiseert Corsa Run
13 mei 2014
Opel Corsa tijdelijk als BlitZOpel Corsa tijdelijk als BlitZ
2 april 2014
Opel verlaagt verbruik CorsaOpel verlaagt verbruik Corsa
15 oktober 2012
Opels introduceert Corsa LPG ecoFLEXOpels introduceert Corsa LPG ecoFLEX
6 juli 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum