3 november 2011
Opel Combo Tour (2012 - 2018)

Opel Combo

Nieuwe Opel Combo vanaf 9.995 euro

Autozine
3 november 2011 | De nieuwe generatie van de Opel Combo, beschikbaar als bestel- en personenwagen zal vanaf februari 2012 bij de dealers staan. De prijs van de 70 kW/95 pk sterke 1,4-liter benzineversie van de Gesloten Bestelwagen begint bij 9.995 euro excl. BTW/BPM. De consumentenprijzen van de Combo Tour (personenwagenversie) zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden.
AutoCoach

In totaal worden zes verschillende benzine-, diesel- en aardgasmotoren (CNG) aangeboden. De motorspecificaties beginnen bij 66 kW/90 pk en lopen tot 99 kW/135 pk. De Combo CNG is uitgerust met vier gastanks van in totaal 95 liter én een benzinetank van 22 liter. De Combo L2 (lange wielbasis) kan worden uitgerust met een extra CNG-tank die het totale CNG volume naar 130 liter verhoogd. Daarmee is een maximaal rijbereik van 750 kilometer te behalen.

Opel Combo Tour (2012 - 2018)

Klanten krijgen tal van keuzemogelijkheden, waaronder de keuze tussen een korte (2,76 meter) en een lange wielbasis (3,11 meter). Daardoor varieert de totale lengte van 4,39 tot 4,74 meter. Bovendien zijn er twee verschillende dakvarianten verkrijgbaar: 1,85 meter en 2,10 meter hoog. De Combo is leverbaar als personenwagen met vijf of zeven plaatsen of als bestelwagen met twee plaatsen en met een gesloten carrosserie. De Lengte 2 versie is standaard uitgerust met een zijschuifdeur rechtsachter.

De Combo met korte wielbasis kan tot 4.0 m3 (bij H2) en 3.4m3 (bij H1) aan bagage meenemen, terwijl zijn langere broer tot 4.2m3 ruimte heeft. De gesloten bestelwagen biedt een eenvoudige toegang tot de laadruimte dankzij één of twee optionele schuifdeuren. De personenwagenversie beschikt standaard over twee schuifdeuren en een bovenaan scharnierende achterklep.

De nieuwe Combo-generatie is uitgerust met centrale vergrendeling met afstandsbediening en stuurbekrachtiging. Andere standaardvoorzieningen zijn het in hoogte en diepte verstelbare stuurwiel, elektrisch bedienbare ruiten vóór en de verstelbare bestuurdersstoel. De veiligheidsuitrusting bevat onder meer een airbag aan bestuurderszijde, evenals een ABS-remsysteem met bandenherstelkit.

Het optionele Business Pakket omvat airconditioning, Radio/CD/MP3-speler en stuurwielbediening voor 250 euro. Het Executive Pakket bestaat uit Park Pilot, Cruise Control, elektrisch verstelbare en verwarmbare rugleuning, in hoogte verstelbare zitting, armsteun en lendesteun en een verstelbare rugleuning van de passagiersstoel. Ook voor dit pakket geldt een meerprijs van 250 euro.

De nieuwe Combo is gebaseerd op het Doblò-model van Opels partner Fiat. De Doblò won de verkiezing van 'Internationale bestelwagen van het Jaar 2011' en legt de basis voor toekomstige groei van Opel in het bedrijfswagensegment.

Wittebrug
Opel Combo meest betrouwbaarOpel Combo meest betrouwbaar
25 februari 2016
Opel onthult nieuwe ComboOpel onthult nieuwe Combo
14 juli 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum