26 juni 2018
Opel Combo-e Life
Nieuws

Opel Combo

Opel introduceert 5e generatie Combo

26 juni 2018 - De vijfde generatie van de Combo, Opels compacte, multifunctionele bestelauto, maakt zijn werelddebuut op de IAA voor bedrijfsauto's, op 19 september 2018 in Hannover. Vanaf september is de nieuwe Opel Combo ook te bestellen. De nieuwe Opel Combo is ontwikkeld met het oog op de beste efficiency en tegen de laagste kosten in dit segment. Daarvoor heeft de auto een geheel nieuwe voertuigstructuur, een eigen indeling en moderne technologie aan boord.

De nieuwe Combo is er in een groot aantal varianten, zoals een versie van 4,40 meter lengte en een langere versie van 4,75 meter. Beide bieden naar keuze twee of drie zitplaatsen. Opels nieuwe compacte besteller excelleert met een laadruimte van tot wel 3,9 m3 en een laadvermogen van maximaal 1.000 kg. De laadvloer heeft een maximale lengte van 2.167 mm. Essentieel voor bedrijven is het feit dat de ruimte tussen de wielkasten breed genoeg is voor een Europallet en ook in de korte versie lang genoeg voor twee Europallets. De lage laadvloer, 557 mm hoog, maakt het inladen van grote voorwerpen gemakkelijk. Lange voorwerpen, zoals planken, kunnen schuin worden vervoerd, waarbij ze dan door de optionele dakklep naar buiten steken.

Opel Combo Life

Opel introduceert in de Combo een nieuwe voorziening in dit segment: de overbeladingsindicator. Met één druk op de knop geeft het systeem, dat voorzien is van een sensor, aan of de nieuwe Combo niet is overbeladen. De optionele Permanent Rear View Camera fungeert als een digitale achteruitkijkspiegel, wat het uitzicht naar achteren uit de gesloten en/of volgeladen bestelauto aanzienlijk verbetert. Een tweede camera in de buitenspiegel aan de rechterkant maakt de dode hoek zichtbaar voor de bestuurder. Verder kan de nieuwe Combo worden uitgerust met het nieuwe Flank Guard-systeem, dat met input van sensors voorkomt dat de auto vervelende en kostbare beschadigingen oploopt tijdens het manoeuvreren in een kleine ruimte. Het systeem waarschuwt zodra de auto met de zijkant een obstakel als een muurtje, een pilaar of een ander voertuig dreigt te raken.

Voor gebruik op bijvoorbeeld bouwterreinen, in modder, zand en sneeuw, waar extra tractie wenselijk is, is de Combo ook leverbaar met het adaptieve IntelliGrip tractiesysteem, dat de voorwielen extra grip geeft. En de optionele, ultramoderne infotainmentsystemen, geschikt voor Apple CarPlay, zorgen dat de bestuurder altijd gemakkelijk ook de meest afgelegen bestemming vindt.

De nieuwe Opel Combo wordt met dezelfde rijassistentiesystemen geleverd als de personenversie, de Combo Tour. Enkele zijn uniek in het segment. Het gaat om:

Opel Combo Life
  • Forward Collision Alert met voetgangersdetectie en Automatic Emergency Braking
  • Lane Keep Assist
  • Hill Descent Control
  • Intelligent Speed Adaptation
  • Automatic Cruise Control
  • Driver Drowsiness Alert
  • Speed Sign Recognition

Net als de personenversie biedt de Combo een uitgebreide reeks motoren in combinatie met moderne transmissies.