12 mei 2021
Opel Combo-e Life
Nieuws

Opel Combo Life

Opel Combo-e Life nu te bestellen

12 mei 2021 - Opel opent per direct de orderboeken van de nieuwe, volledig elektrische Opel Combo-e Life. Het is de eerste volledig elektrische aangedreven gezinsauto van de Duitse autoproducent. De Nederlandse vanaf prijs bedraagt 38.537 euro, voor aftrek van subsidies. De Combo-e Life staat vanaf dit najaar bij de dealers en vult het aanbod geƫlektrificeerde Opel-modellen aan.

De nieuwe Opel Combo-e Life is bedoeld voor gezinnen die regelmatig met kinderen activiteiten ondernemen en die ook graag kiezen voor 'groene' mobiliteit. Opel levert de Combo-e Life in Nederland in de L1-lengtemaat (4,40 meter) met vijf zitplaatsen. De bagageruimte biedt een inhoud van 597 liter. Door het neerklappen van de stoelen achterin is de ruimte uit te breiden naar 2.126 liter. Met de optionele, neerklapbare passagiersstoel voorin is er voldoende laadlengte voor het meenemen van bijvoorbeeld een surfplank.

Opel Combo Life

Opel rust de Combo-e Life uit met een elektromotor met een vermogen van 100 kW (136 pk) en 260 Nm koppel. Het model accelereert daarmee in 11,2 seconden van 0-100 km/u. De topsnelheid is begrensd tot 130 km/u. Een regeneratief remsysteem met twee door de gebruiker te selecteren instellingen gebruikt de energie die vrijkomt tijdens het vertragen om de batterij op te laden en de actieradius te optimaliseren.

De energie is afkomstig uit een 50 kWh lithium-ion batterij. Deze batterij, bestaande uit 216 cellen en 18 modules, is onder de vloer geplaatst, tussen de voor- en de achteras. De batterij neemt zodoende geen interieurruimte in en zorgt ook voor een lager zwaartepunt, waardoor de stabiliteit in bochten verbetert. Op de batterij geeft Opel de wettelijke acht jaar of 160.000 km garantie op behoud van ten minste 70% van de oorspronkelijke capaciteit.

De batterij van de Combo-e Life is op diverse manier op te laden, van wallbox tot snellader en indien nodig via het huishoudelijk stopcontact. Bij een 100 kW DC-snellaadstation kan de batterij in theorie in 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen. De Opel Combo-e Life is in Nederland standaard uitgerust met een 3-fase 11 kW boordlader. De actieradius van de Combo-e Life is vastgesteld op 280 kilometer (WLTP).

Om het gebruik van de Opel Combo-e Life zo praktisch mogelijk te maken, bieden OpelConnect, de myOpel-app en Free2Move Services op maat gesneden oplossingen voor elektrische voertuigen. De diensten zijn beschikbaar via apps. De functie Charge My Car van de Free2Move-app biedt toegang tot meer dan 220.000 laadpunten in heel Europa, inclusief betalingsfaciliteit. De Free2Move-app maakt een voorselectie op basis van de afstand tot het laadpunt, de laadsnelheid en de huidige laadtarieven van de beschikbare openbare laadstations.