7 december 2016
Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e beleeft Nederlandse premiere

Autozine
7 december 2016 | De nieuwe, volledig elektrische Opel Ampera-e beleefde vandaag zijn Nederlandse première. Voor een gezelschap van wagenparkbeheerders, media en stakeholders op het gebied van elektrische mobiliteit werd symbolisch het doek van de Opel Ampera-e getrokken. De onthulling vond plaats in het hoofdkantoor van Eneco, Opels partner op het gebied van duurzaam opladen, in Rotterdam.

Op zoek naar een Opel Ampera-e?
bynco heeft er 5 vanaf € 26.750,-

Opel Ampera-e

De Opel Ampera-e, die komend voorjaar op de markt verschijnt, biedt het hoofd aan de grootste drempel voor elektrisch rijden: de angst om te stranden met een lege batterij. Volgens de New European Driving Cycle (NEDC) biedt de elektrische Opel op één acculading een actieradius van ruim 500 kilometer.

Opel Ampera-e

De 4,17 meter lange Opel Ampera-e heeft niet alleen een royale actieradius, maar is ook erg ruim. Het batterijpakket is onder de vloer gemonteerd en maakt deel uit van de bodemplaat van de auto, zodat het interieur onverminderd plaats biedt aan vijfpersonen. De bagageruimte (381 liter) is bovengemiddeld groot voor auto's met een vergelijkbare lengte. Het batterijpakket, dat Opel in samenwerking met LG Chem heeft ontwikkeld, bestaat uit 228 lithium-ion-cellen en heeft een capaciteit van 60 kWh.

De Ampera-e levert sportautoprestaties, met een maximumkoppel van 360 Nm en een vermogen van 150 kW (204 pk). De volledig elektrische Opel sprint in 3,2 seconden van 0 naar 50 km/u. De acceleratie van 0 naar 100 km/u vergt 7,3 seconden (cijfers onder voorbehoud). De topsnelheid is ten faveure van de totale actieradius begrensd op 150 km/u.

De Ampera-e is uitgerust met de nieuwste generatie van het entertainmentsysteem IntelliLink en van Opel OnStar. Deze gelauwerde connectiviteits- en service-assistent dient onder meer als krachtige Wi-Fi-hotspot voor tot wel zeven mobiele apparaten. Het van Apple CarPlay voorziene IntelliLink-systeem biedt de inzittenden toegang tot hun favoriete muziek en andere entertainmentfuncties aan boord van de Opel Ampera-e.

Eneco, dat zijn hoofdkantoor ter beschikking stelde voor de Nederlandse première van de Ampera-e, is naast The New Motion een van de providers voor de laadservices ten behoeve van Ampera-e-klanten. Opel zal in samenwerking met deze servicepartners een breed pakket laadfaciliteiten aanbieden om zorgeloos elektrisch rijden mogelijk te maken. De Ampera-e is uitgerust met een CCS-aansluiting (Combined Charging System) die zowel AC- als DC-laden met 50 kWh mogelijk maakt.

De Opel Ampera-e komt in het voorjaar van 2017 op de markt. Prijzen maakt Opel later bekend.

Opel Ampera-e sterk in prijs verlaagdOpel Ampera-e sterk in prijs verlaagd
8 januari 2020
Opel verkort levertijd Ampera-eOpel verkort levertijd Ampera-e
6 november 2018
Opel Ampera-e wint Gouden Stuurwiel 2017Opel Ampera-e wint Gouden Stuurwiel 2017
8 november 2017
Opel Ampera-e rijdt 750 kilometerOpel Ampera-e rijdt 750 kilometer
11 september 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum