22 augustus 2003
 

Nissan X-Trail (2001 - 2007)

Nissan scherpt X-Trail aan

Autozine
22 augustus 2003 | De X-TRAIL is sinds zijn komst in 2001 uitgegroeid tot een hoofdrolspeler in zijn segment. Qua verkopen staat de stoere SUV in zijn segment op de derde plaats. Door een aantal wijzigingen en door een krachtiger 2,2-liter dieselmotor van 100 kW (136 pk) komt dit model van Nissan nu sterker voor de dag. De vernieuwde X-TRAIL beleeft zijn debuut op de IAA in Frankfurt en zal in januari volgend jaar op de Nederlandse wegen te zien zijn.

De meest aansprekende aanwinst is zonder meer de krachtigere dieselmotor. Hij is uitgerust met de jongste generatie common-railtechnologie, met gewijzigde hogedruk injectoren, een variabele turbo en een vergrote intercooler. Het vermogen van de 2,2-liter krachtbron stijgt daardoor van 84 kW (114 pk) naar 100 kW (136 pk). De winst in koppel is indrukwekkender: van 270 Nm naar 314 Nm.

Nissan X-Trail (2001 - 2007)

De vernieuwde X-TRAIL is uiterlijk met finesse veranderd. Nieuw zijn de chromen grille, de verchroomde deurhendels en de gewijzigde bumpers. Ook de achterlichten zijn veranderd. De bumpers zijn compacter, waardoor de lengte van de auto vermindert van 4510 mm naar 4455 mm.

Ook het interieur is op details gewijzigd. Het zijn veranderingen die de kwalitatieve uitstraling van de auto moeten versterken en voor een geprononceerder voorkomen zorgen. Het blijkt uit de materialen die zijn gebruikt voor aankleding en bekleding. Dat kwalitatieve is ook merkbaar tijdens het rijden, doordat Nissan extra geluidsisolerend materiaal heeft aangebracht onder de motorkap, achter het dashboard en onder de vloer. Verder is gekeken naar versterking van de functionaliteit, wat bijvoorbeeld blijkt uit het nieuwe bagagenet en het opnieuw vormgegeven dashboardkastje. Als optie is bovendien een DVD-navigatiesysteem beschikbaar.

XLLease
Nissan levert eerste brandstofceltaxi afNissan levert eerste brandstofceltaxi af
2 maart 2007
Nissan X-Trail tijdelijk als ColumbiaNissan X-Trail tijdelijk als Columbia
8 februari 2006
Nissan test X-Trail met brandstofcelNissan test X-Trail met brandstofcel
19 januari 2006
Voordeel op de Nissan X-TrailVoordeel op de Nissan X-Trail
16 augustus 2005
 

Info

Techniek

Prijs

Forum