21 oktober 2008
Nissan Murano

Nissan Murano

Nissan maakt prijs nieuwe Murano bekend

Autozine
21 oktober 2008 | De prijzen van de nieuwe Nissan Murano zijn bekend. Opvallend is dat de nieuwe sportieve crossover ruim vierduizend euro goedkoper is dan zijn voorganger, terwijl de standaarduitrusting uitgebreid is. De nieuwe Nissan Murano is er in één uitrustingsniveau en kost € 65.000. Nissans nieuwste model staat vanaf heden bij de dealer.

Niet alleen het uiterlijk van de compleet nieuwe, tweede generatie van de Nissan Murano is vernieuwd; ook het interieur onderging een metamorfose. Bovendien zijn de prestaties verbeterd ten opzichte van het origineel.

Nissan Murano

Van het nieuwe koetswerk is elk paneel nieuw. De opvallendste wijzigingen zijn te zien aan de voor- en achterzijde van de auto. De Nissan-ontwerpers namen vooral de verlichtingsunits onder handen. Voor de achteruitrij-, rem-, achter- en knipperlichten is gebruikgemaakt van led-technologie. Het interieur is verfijnd dankzij onder meer een nieuw instrumentarium, het gebruik van betere materialen en is comfortabeler door onder meer nieuwe, standaard met leder beklede stoelen. Tevens is het uitrustingsniveau verhoogd, waardoor de inzittenden over meer luxe beschikken.

Nissan Murano

In aangepaste vorm is de 3,5-liter V6-motor gebleven; die levert nu 255 pk (188 kW) in plaats van 234 pk (172 kW) in het vorige model. Het koppel is verhoogd van 318 Nm bij 3.600 t.p.m. naar 334 Nm bij 4.400 t.p.m. De 24-kleps zescilindermotor heeft daarentegen een gunstig gecombineerd brandstofverbruik van 10,9 l/100 km. Dat alles is mede te danken aan de verbeterde X-tronic CVT, Nissans geavanceerde continu variabele transmissie. De auto rijdt zuiniger dan voorheen doordat de wrijvingsverliezen in de transmissie met 20 procent zijn teruggebracht. Andere voordelen daarvan zijn dat de versnellingsbak vlotter schakelt en sneller reageert. De nieuwe Nissan Murano is standaard voorzien van de laatste versies van veiligheidssystemen als ABS, EBD en Brake Assist.

Nissan Murano

Nieuw en standaard op de tweede generatie Nissan Murano zijn:

Nissan Murano
  • een zonnedak dat over de hele lengte van de auto loopt, van de voorruit tot de achterstoelen; het voorste gedeelte is te openen voor extra ventilatie
  • een elektrisch te openen en te sluiten achterklep
  • rugleuningen achter die met één eenvoudige beweging zijn neer te klappen; de rugleuningen kunnen handmatig, maar ook elektrisch, weer rechtop gezet worden
  • een camera in de zijspiegel aan de passagierskant, waarmee objecten in de dode hoek waargenomen kunnen worden
  • een start-/stopknop in combinatie met een 'intelligente' sleutel

De nieuwe Murano is de eerste Nissan voor de Europese markt met 'Scratch Shield Paint'. Die speciale lak heeft een zelfherstellende beschermlaag die de onderliggende laklaag beschermt tegen kleine beschadigingen. Van de zeven lakkleuren waaruit de consument kan kiezen zijn er drie nieuw.

AutoCoach
Nissan introduceert nieuwe MuranoNissan introduceert nieuwe Murano
25 augustus 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum