25 augustus 2008
Nissan Murano

Nissan Murano

Nissan introduceert geheel nieuwe Murano

Autozine
25 augustus 2008 | Met een nieuw uiterlijk, verbeterde prestaties en een nieuw interieur gaat de tweede generatie Murano een stap verder dan het origineel. De tweede generatie borduurt voort op de voorganger en voegt tal van verbeteringen en vernieuwingen toe. Hij is presteert op tal van vlakken beter dan zijn voorganger. Zijn lengte is met 6,4 centimeter toegenomen tot 4,83 meter.

De nieuwe Nissan Murano deelt zijn DNA duidelijk met de eerste generatie Nissan Murano. Het silhouet en de 'opgestoken' achterste zijruiten – in lijn met Nissan's handtekening voor crossovers – blijven behouden, maar elke paneel van het koetswerk is nieuw. De opvallendste wijzigingen betreffen de neus en achterkant van de auto. Vooral de verlichtingseenheden – voor en achter – zijn ingrijpend veranderd. In plaats van 'gestapelde' verticale lichten zijn nu horizontale lichteenheden geplaatst die fraai integreren met de rest van de auto. Voor de achteruitrij-, rem-, achter- en knipperlichten is gebruik gemaakt van led-technologie.

Nissan Murano

De uitstraling van de auto is extra kracht bijgezet door de deuren in een andere hoek te plaatsen, net als de zijruiten. Hierdoor lijkt de auto voller. De wielkasten zijn op hun beurt scherper en meer vierkant aangezet. Dit geeft de nieuwe Nissan Murano een sportiever imago.

Het interieur van de Murano is ook vernieuwd. Dankzij een nieuw instrumentarium, nieuwe stoelen, een sfeervolle verlichting en betere materialen – bijvoorbeeld dubbel gestikt leer en aluminium afwerkingen – is het interieur naar een hoger niveau getild, van sportief naar luxe.

Nissan Murano

De grootste veranderingen betreffen het instrumentenpaneel, de afwerking van het dashboard en de middenconsole. Het driedelige instrumentenpaneel is geheel geïntegreerd in het dashboard. De snelheidsmeter wordt geflankeerd door een toerenteller (links) en benzine- en watermeter en boordcomputer (rechts) in de vorm van een 'halve maan'. De waarden kunnen eenvoudig worden afgelezen in witte letters op een zwarte achtergrond. Bedieningen voor het audiosysteem, de telefoon en cruisecontrol zijn verwerkt in de V-vorm van het met leer beklede stuurwiel.

Het nieuwste D-platform van Nissan – zoals gebruikt voor de Nissan Altima voor de Amerikaanse markt – is de basis voor de nieuwe Nissan Murano. De auto wint met dit platform 50 procent aan stijfheid. Het trillingsniveau is teruggebracht met 75 procent. Door een verbeterde achterwielophanging met meerdere wieldraagarmen, stuurt de nieuwe Nissan Murano preciezer. Een snelheidsgevoelige stuurbekrachtiging verbetert het weggedrag van de auto bij lage snelheden. En het zorgt voor meer gevoel bij hogere snelheden. De vierwielaandrijving wordt verzorgd door Nissan's All Mode 4x4i-technologie.

Nissan Murano
Wittebrug

De nieuwe Nissan Murano beschikt over de bekende 3,5 liter V6 van Nissan. Maar die is wel flink aangepast. Hij is krachtiger en zuiniger geworden. Het vermogen bedraagt nu 256 pk en het koppel 334 Nm. Het gecombineerde brandstofverbruik is 10,9 l/100 km en de CO2-uitstoot bedraagt 261 g/km. De vermogenstoename en het gunstigere brandstof-verbruik zijn mede te danken aan verbeteringen aan de Xtronic CVT, Nissan's Continue Variabele Transmissie. Verbeteringen aan lagers, afdichtingen en andere onderdelen zorgen voor 20 procent minder wrijving in de transmissie. De nieuwe Nissan Murano beschikt standaard over de laatste versies van veiligheidsystemen als ABS, EBD en Brake Assist.

De Nissan Murano is bovendien de eerste Europese Nissan met Scratch Shield Paint, een 'zelfhelende' carrosserielak. Dankzij deze met speciale hars behandelde lak blijft de carrosserie van de auto langer mooi. Ook worden kleine krasjes 'vanzelf' gerepareerd, waarmee de lak in vrijwel originele staat wordt teruggebracht.

Nissan Murano

De prijs is op dit moment nog niet vastgesteld, maar zal ondanks de rijkere uitrusting niet of nauwelijks hoger zijn dan de prijs van de huidige Murano ad 69.162 euro. De nieuwe Nissan Murano is vanaf eind oktober leverbaar.

AutoCoach
Nissan maakt prijs nieuwe Murano bekendNissan maakt prijs nieuwe Murano bekend
21 oktober 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum