10 april 2024
Nio EL6
Nieuws

Nio EL6

Vijf EuroNCAP sterren voor Nio EL6

10 april 2024 - De NIO EL6 heeft de maximale Euro NCAP-veiligheidsscore van vijf sterren behaald. Na de ET5, de ET5 Touring en de EL7 is de EL6 het vierde NIO-model dat de hoogste score heeft ontvangen die wordt toegekend aan auto's die "uitstekende prestaties bieden op het gebied van botsbescherming en zijn uitgerust met geavanceerde, gedegen technologie om aanrijdingen te vermijden".

De NIO EL6, die naast Nederland inmiddels leverbaar is in Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Zweden, werd positief beoordeeld op het gebied van bescherming van volwassen, met een score van 93 procent. De middenklasse-SUV kreeg een normering van 85 procent op het gebied van de veiligheid van kinderen, 78 procent voor de veiligheid van kwetsbare weggebruikers en scoorde 76 procent tijdens de veiligheidsassistentietests.

Nio EL6

De basis voor die resultaten waren het grote aantal veiligheidsvoorzieningen als onderdeel van de standaarduitrusting van de EL6, plus de ultrasterke hybride carrosserie die is vervaardigd van staal en aluminium. Dit laatste heeft ertoe bijgedragen dat de EL6 uitstekende resultaten behaalde op het gebied van frontale botsbescherming. NIO's op het dak gemonteerde ultralange-afstand LiDAR-sensoren waren eveneens een belangrijke factor in het sterke veiligheidsresultaat van de EL6.

Nu de tests van Euro NCAP meer dan honderd actieve-veiligheidscenario's evalueren, beschermen de technologieën van de EL6 niet alleen de inzittenden, maar ook kwetsbare weggebruikers zoals voetgangers, fietsers en motorrijders. Uit de laatste tests bleek ook dat de portieren van de EL6 binnen twee minuten na het uitvallen van de stroom konden worden geopend, en dat de elektrische ramen lang genoeg blijven functioneren om de inzittenden te laten ontsnappen indien de auto te water raakt.