10 juni 2003
Morgan Plus 8

Morgan Plus 8

Morgan viert jubileum Plus 8

Autozine
10 juni 2003 | De Morgan Plus 8 bestaat vijfendertig jaar. Ter ere daarvan is een 35th Anniversary uitgebracht. Het is een bijzondere versie, voorzien van talrijke ingredienten die bij de fijnproevers van dit oer-Britse merk zonder meer in de smaak moeten vallen. Van deze exclusieve versie worden er slechts 190 gebouwd.
Dutchlease

In 1968 bracht Morgan de Plus 8 op de markt als een krachtige evenknie van de Plus 4. Onder de klassiek gelijnde neus huist van meet af aan een V8-motor. In 35 jaar tijd zijn er 6.000 exemplaren van de Plus 8 gebouwd. Acht jaar na de introductie kwam de eerste modificatie. De vierbak maakte plaats voor een vijfversnellingsbak. In de loop der jaren zijn er meer technische zaken aangepast om de prestaties naar een hoger niveau te tillen of om te voldoen aan strengere internationale eisen op het vlak van veiligheid en emissie. In 1984 is de V8 uitgerust met benzine-inspuiting en in 1991 is er voor het eerst een katalysator toegepast. Ook de komst van een centraal, hoog geplaatst derde remlicht behoort tot de wijzigingen, die stuk voor stuk de totale klassieke uitstraling van de Morgan echter niet hebben weggenomen.

Morgan Plus 8

De 4.0-litermotor van de Plus 8 levert momenteel 140 kW/190 pk. Iedere Morgan wordt volledig met de hand gebouwd naar de smaak van de toekomstige eigenaar. De basis is een solide stalen chassis waaraan wielophanging, motor, aandrijflijn en de zo kenmerkende roadster-carrosserie zijn bevestigd. Deze carrosserie is het resultaat van vakwerk, zoals die alleen door ambachtelijke koetsenbouwers wordt beheerst. De plaatdelen, waarvan de meeste van aluminium, zijn bevestigd aan een skelet van essenhout.

De 35th Anniversary van de Plus 8 wakkert het Britse gevoel aan met een aantal extra's die de liefhebber moeten aanspreken. Dat zijn onder meer roestvrijstalen bumperrozetten en een pookknop in Le Mans stijl. Verder heeft de jubileumversie leren bekleding, roestvrijstalen spaakwielen, neerklapbare en verstelbare sportstoelen en is hij voorzien van een walnotenhouten dashboard. Bij de 35th Anniversary zijn dak en tonneau in elke kleur leverbaar. De auto is bovendien voorzien van portiergrepen en twee rubber beschermstrips op de treeplanken. Andere zaken die tot de standaarduitrusting behoren zijn: een klok en extra bodembescherming. Verder ontvangt de koper een digitaal fotoverslag van de bouw van de auto. De prijs van de Plus 8 zou met jubileumextras € 93.225 bedragen. Ter ere van het jubileum biedt Morgan de accessoires voor een gereduceerd bedrag aan, wat op de aanschafprijs een besparing oplevert van € 5.230. Deze Morgan Plus 8 35th Anniversary is daardoor te koop voor € 87.995 (incl. BTW en BPM).

KwikFit
Morgan introduceert Plus 8 GTRMorgan introduceert Plus 8 GTR
9 december 2021
Morgan bouwt Plus 8 50th AnniversaryMorgan bouwt Plus 8 50th Anniversary
10 januari 2018
Morgan prijst Plus8 SpeedsteMorgan prijst Plus8 Speedste
28 mei 2014
Morgan toont nieuwe Plus8Morgan toont nieuwe Plus8
31 mei 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum