Publicatiedatum: 13 juli 2000

Mitsubishi Galant

Galante tante

Rij-impressie - Een van de onderdelen van een missverkiezing is de intelligentietest. Heeft dat zin? Gaat het niet alleen om het uiterlijk? De Mitsubishi Galant doet haar uiterste best om in woord en beeld de mooiste te zijn. Door een agressieve neus met verbeten kijkende koplampen en een elegante achterpartij oogt de auto goed. Mede door een naam als "Galant" dringt de gedachte zich op dat dit het type is dat zichzelf de hele dag in de spiegel bekijkt. Terecht? Een dagje op stap met Miss Galant.
YourLease

De eerste kennismaking met de Galant is die met een paar uitzonderlijk prettige stoelen. De zetels hebben een breed zitvlak en zijn goed verstelbaar zodat iedereen een perfecte zitpositie kan vinden. De ruimte op de achterbank is mede dankzij uitsparingen in de achterkant van de voorstoelen goed. In tegenstelling tot de bestuurder en bijrijder moeten de achterpassagiers zich redden met een ouderwets zwengeltje om de ramen te openen.

Mitsubishi Galant

De bagageruimte is diep, breed en keurig afgewerkt. Ook voorin de auto is legio bergruimte te vinden zodat paperassen en de foto-uitrusting al snel een plek vinden.

De testauto is niet voorzien van een GDi motor maar van een conventionele 2 liter 16-klepper, goed voor 133 pk. De motor heeft bij ieder toerental veel kracht voor handen en nodigt daarmee uit tot schakellui rijden. Echt snel is deze Galant niet. Daarmee lijkt deze GLX uitvoering de nadruk te leggen op comfort.

Dat gevoel wordt versterkt door het opvallend zacht geveerde onderstel. De auto helt daarom iets over in bochten en wil bij heel listige golven in de weg iets nadeinen, hetgeen dankzij de "multilink" wielophanging tot een minimum wordt beperkt. Bij stevig remmen duikt de auto iets, maar dat is niet storend of gevaarlijk. Het onderstel is in feite zo fraai in balans dat een vergelijking met de Citroën Xsara opgaat.

Conclusie

De Mitsubishi Galant rijdt goed, stuurt goed, remt goed en schakelt goed. Maar andere auto's doen dat ook, en op veel punten beter of net zo goed tegen een lagere aanschafprijs.

Waarom dan een Mitsubishi Galant en geen andere auto? Voor een aantal kopers blijft het uiterlijk de doorslaggevende factor. Maar het belangrijkste pluspunt van de Galant is het comfort. Dat bestaat niet alleen uit een zacht geveerd onderstel maar vooral uit een niet opdringerig karakter. Dit is een auto voor wie wel wil reizen, maar niet bezig wil zijn met autorijden. Voor wie op een afstand van het werk woont waar een kleine auto te vermoeiend kan zijn (lees: 100 km of meer) kan de Galant daarom een aangename partner vormen.

plus
  • Nette afwerking
  • Zeer comfortabel
  • Prettige stoelen
min
  • Stevig verbruik
  • Matig uitrustingsniveau
Carsub
Remschijf.nl