27 januari 2005
Mitsubishi Colt CZ3
Nieuws

Mitsubishi Colt CZ3

Mitsubishi Colt CZ3 nog deze maand bij de dealer

27 januari 2005 - De AutoRAI 2005 fungeert als lanceerplatform voor de nieuwe driedeursversies van de Mitsubishi Colt. Met de toevoeging van de sportieve Colt CZ3 wordt de positie van de Mitsubishi Colt verstevigd. De Colt CZ3 staat vanaf 29 januari bij de dealer en ook de ultrasportieve Colt CZT zal nog dit kwartaal bij de dealers arriveren.
AutoCoach

Met zijn lengte van 3.820 millimeter is de Mitsubishi Colt CZ3 zes centimeter korter dan de Hatchback. Ook de kortere overhang aan de achterkant en de met 30 millimeter ingekorte hoogte maken meteen duidelijk dat het hier om een atletisch gevormde auto gaat. De turboversie, de Colt CZT, ziet er nog sportiever uit. Hiervoor zorgen met name de agressief ogende voorbumper, het gaaswerk in de grille, de brede dorpels, de achterspoiler, de speciale 16 inch lichtmetalen velgen, de sportuitlaat en de in carrosseriekleur gespoten deurgrepen, stootstrips en buitenspiegels.

Mitsubishi Colt CZ3

Hoewel de Colt CZ3 iets kleiner van formaat is dan de vijfdeurs Hatchback, wordt er geen enkele concessie gedaan aan de interieurruimte. De wielbasis meet net als bij de vijfdeurs 2.500 millimeter en staat hierdoor garant voor een zee aan binnenruimte. De bagageruimte van 535 liter behoort net als de interieurruimte tot de grootste in zijn klasse. Bovendien is de achterbank over 150 mm te verschuiven en kan de verstelbare rugleuning in 60/40-verhouding neergeklapt worden. De rugleuning van de voorste passagiersstoel is neerklapbaar om ook lange voorwerpen te kunnen vervoeren. Het interieurdesign sluit overigens naadloos aan bij de sportieve inslag van de Colt CZ3, met Italiaans ogende overkapte meters, een driespaaks stuur en zilveren schakelaars en knoppen die speciaal voor de dynamische driedeurs Colt werden ontwikkeld. Ook hier doet de Colt CZT er nog een schepje bovenop met bijvoorbeeld sportstoelen, aluminium sportpedalen, witte wijzerplaten en alu-look accenten.

De CZ3 is in eerste instantie leverbaar met keus uit drie benzinemotoren, met vermogens van 75 tot 109 pk. Later dit jaar volgt nog een common rail dieselmotor met een vermogen van 95 pk. De Colt CZT wordt aangedreven door een 150 pk sterke 1.5 liter turbomotor. De zestienklepper met variabele kleptiming, turbocompressor en intercooler is speciaal voor de CZT ontwikkeld. Met dit stukje techniek schiet de CZT in 8 seconden rond van 0 naar 100 km/u en bereikt hij een top van 210 km/u.

De Colt CZ3 is leverbaar vanaf € 11.999,- voor de 1.1 (75 pk). De 1.3 met 95 pk is er als Inform vanaf € 13.499,-. Medio 2005 komt de 109 pk sterke 1.5 in Invite-uitvoering voor een prijs van € 15.499,-. De Colt CZT volgt eind maart in een rijk uitgeruste uitvoering met een vanafprijs van € 21.999,-. Op de 1.3 Invite, vanafprijs € 14.499,-, is bovendien de geautomatiseerde manuele zesversnellingsbak Allshift leverbaar tegen een meerprijs van € 800,-.

Wittebrug
XLLease