25 oktober 2016

Mercedes-Benz X-Klasse

Mercedes-Benz toont Concept X-Class

25 oktober 2016 - Met de Concept X-CLASS geeft Mercedes-Benz Vans een voorproefje van de nieuwe pick-up, de X-Klasse. De eerste premium pick-up combineert het beste van twee werelden. Dit wordt gedemonstreerd door twee designvarianten van de concept car. De Concept X-CLASS powerful adventurer laat zien dat de toekomstige X-Klasse alle kwaliteiten van een traditionele pick-up zal bieden: solide, functioneel, sterk en ook buiten de gebaande paden in zijn element. De Concept X-CLASS stylish explorer gaat een stap verder en laat zien waarin de Mercedes-Benz pick-up zich zal onderscheiden.

Met de pick-up breidt Mercedes-Benz Vans zijn modelreeks uit met een vierde model. Tegelijkertijd zal het merk met de ster als eerste premiumautofabrikant actief gaan worden in het segment van mid-size pick-ups. Daimler AG gaat enkele honderden miljoenen euro's investeren in het nieuwe model. Het model zal eind 2017 op de markt komen onder de naam Mercedes-Benz X-Klasse. De voornaamste markten zijn Argentinië, Brazilië, Zuid-Afrika, Australië en Europa.

Mercedes-Benz X-Klasse

De Concept X-CLASS stylish explorer, gespoten in wit metallic, laat zien hoe de Mercedes-Benz pick-up in de stedelijke omgeving zal zijn. Het contrast tussen puristisch gevormde oppervlakken ('hot') en technisch hoogwaardige details vormt een nieuwe interpretatie van de designfilosofie van Mercedes-Benz. De markante voorzijde vormt een evolutie van het kenmerkende SUV-design van het merk; met een geprononceerde powerdome op de motorkap en koplampen die ver doorlopen in de spatborden. De klassieke SUV-voorzijde en de brede wielkasten benadrukken de breedte nog eens extra, wat nog meer een uitstraling van soliditeit geeft. Tegelijkertijd is de voorzijde voorzien van een grille met één lamel en een Mercedes-ster in het midden en heeft zodoende veel weg van die van de Mercedes-Benz coupés.

De brede wielkasten bieden ruimte aan een grote spoorbreedte en grote band-wielcombinaties die ook geschikt zijn voor intensief offroadgebruik. De 22-inch lichtmetalen wielen met contrasterende afwerking in antraciet chroom geven de Concept X-CLASS stylish explorer een daadkrachtige uitstraling. De treeplanken zijn geïntegreerd in de carrosserie en benadrukken het atletisch gevormde koetswerk.

Mercedes-Benz X-Klasse

De extreem korte overhang aan de voorzijde, de erg grote overhang aan de achterzijde en de twee lijnen die zich uitstrekken over de zijkanten maken duidelijk dat deze auto is gericht op rijdynamiek. De achterzijde van beide concept cars is voorzien van de kenmerkende SUV-chroomafwerking aan de onderzijde alsmede van een markante doorlopende LED-lichtstrip met een sierlijke verchroomde omlijsting. Dit benadrukt het unieke karakter van deze toekomstige pick-up.

De Concept X-CLASS stylish explorer wordt vergezeld door een tweede concept car die is gericht op de traditionele kwaliteiten van een pick-up. De Concept X-CLASS powerful adventurer met lemonax metalliclak straalt robuustheid, duurzaamheid en terreinwaardigheid uit. De Concept X-CLASS powerful adventurer torent overal bovenuit met een hoogte van 1,90 meter. Grote banden in de maat 35 x 11,5, de riante bodemspeling en het atletische design dwingen onmiddellijk respect af. De kenmerkende SUV-grille van het merk met twee lamellen, bodembescherming aan de voor- en achterzijde, beschermende randen op de spatborden en de wielkasten van mat koolstofvezel onderstrepen de indrukwekkende offroadlook. Een elektrische lier aan de voorzijde en een metalen sleepoog aan de achterzijde zetten eveneens het onverzettelijke karakter en de capaciteiten van de toekomstige pick-up aan.

Mercedes-Benz X-Klasse

Met zijn design straalt de concept car onafhankelijkheid en hang naar avontuur uit op de meest pure manier. Dit wordt voortgezet in het interieur. De matte koolstofvezel sierdelen op de carrosserie en in het interieur, de oppervlakken van geborsteld metaal en een expressief kleurenschema zorgen ervoor dat ook de binnenzijde kracht uitstraalt. De lemonax metallic carrosserielak is afgestemd op de kleuraccenten in het interieur. Het kleur- en materiaalconcept onderstreept het outdoorkarakter met hoogglans zwart nappaleder en koolstofvezellook lederdelen met reliëf. Om ervoor te zorgen dat de stoelen onder alle omstandigheden voldoende zijdelingse steun bieden, zijn de zijwangen van de stoelen bekleed met zwart leder dat een bijzonder goede grip biedt en plezierig zacht aanvoelt.

De top-of-the-line uitvoering zal worden aangedreven door een V6-dieselmotor in combinatie met de permanente vierwielaandrijving 4MATIC. De vierwielaandrijving bestaat uit een elektronische tractieregeling, een tussenbak met lage gearing en twee sperdifferentiëlen. De tractieregeling en de elektronisch aangestuurde on-demand sperdifferentiëlen sturen het vermogen naar de wielen die de meeste grip hebben. Onder extreme offroadomstandigheden kunnen het achterdifferentieel en het middendifferentieel worden gesperd. Dit maakt het mogelijk om op veilige wijze over moeilijke obstakels en steile hellingen te rijden.

Mercedes-Benz X-Klasse

De aandrijflijn en het ladderchassis maken een draagvermogen van meer dan 1,1 ton en een trekcapaciteit van maximaal 3,5 ton mogelijk. Tegelijkertijd belooft de speciaal ontwikkelde wielophanging met brede assen, een achteras met vijf draagarmen en schroefveren en een nauwkeurig gekalibreerde vering-dempingafstelling een hoge mate van rijcomfort; zowel op asfalt als offroad.

De marktintroductie van de Mercedes-Benz X-Klasse zal in Europa eind 2017 beginnen. De nieuwe modelreeks zal in samenwerking met Renault-Nissan Alliance geproduceerd gaan worden. De productie voor de Europese, Australische en Zuid-Afrikaanse markt zal in 2017 van start gaan in de Nissan-fabriek in Barcelona, Spanje. De X-Klasse voor de Latijns-Amerikaanse markten zal vanaf 2018 gebouwd gaan worden in de Renault-fabriek in Cordoba, Argentinië.

Mercedes-Benz X-Klasse
XLLease
AutoCoach