15 juni 2003
Mercedes-Benz SL (2001 - 2012)
Nieuws

Mercedes-Benz SL (2001 - 2012)

Mercedes SL55 AMG met performance pakket

15 juni 2003 - De techniek uit de autosport voor het normale wegverkeer: dankzij het nieuwe AMG Performance-pakket biedt de Mercedes-Benz SL 55 een dynamischer rijgedrag. Deze high-performance versie van de roadster Mercedes-Benz SL, ontwikkeld door Mercedes-AMG, heeft zowel uiterlijk als technisch vele overeenkomsten met de officiele FIA Safety Car die vorig jaar tijdens de Formule 1 Grands Prix werd ingezet.
AutoCoach

De SL 55 AMG met Performance-pakket dankt zijn rijgedrag aan een reeks van wijzigingen aan de carrosserie, het koelsysteem, de remmen en de wielophanging. De opvallende voorbumper en -spoiler, die het gezicht van de auto bepaalt, doet denken aan het uiterlijk van de Formule 1 Safety Car. Grotere koelopeningen en een extra oliekoeler zorgen ervoor dat de AMG V8 compressormotor -met ongewijzigd vermogen en koppel van respectievelijk 368 kW / 500 pk en 700 Nm- de optimale bedrijfstemperatuur behoudt wanneer er sportief wordt gereden.

Mercedes-Benz SL (2001 - 2012)

Voor betere remwerking, een beter gevoel en het voorkomen van fading, is de SL 55 AMG met Performance-pakket uitgerust met een remsysteem van composiet-staal op de voorwielen. De zelfventilerende geperforeerde remschijven hebben een diameter van 380 mm (standaard 360 mm) en hebben vrijlopende remzuigers en een grotere bestendigheid tegen hogere temperaturen. Alle dynamische systemen die verbonden zijn met de elektro-hydraulische Sensotronic Brake Control (SBC), zijn aangepast aan het nieuwe remsysteem.

De SL 55 AMG met Performance-pakket is ook gebaseerd op zijn evenknie uit de Formule 1 wat betreft de afstelling van het chassis en de keuze van wielen en banden. De Mercedes-AMG-ingenieurs hebben de auto afgesteld zoals Bernd Maylander, de officiele bestuurder van de FIA Safety Car, de auto op de Grand Prix circuits rijdt. Nieuwe veerpoten met stuggere veren en dempers voor het Active Body Control (ABC) systeem zorgen voor een betere wegligging en geven meer informatie door aan de bestuurder. De 8,5 x 19 inch voorwielen zijn voorzien van 255/35 ZR 19 banden, terwijl op de 9,5 x 19 inch achterwielen banden in de maat 285/30 ZR 19 zijn gemonteerd.

KwikFit
KwikFit