19 januari 2016

Mercedes-Benz

Verkoop Mercedes-Benz SLC en SL gaat van start

19 januari 2016 - In het jaar waarin het model zijn 20ste verjaardag viert, wordt de compacte SLK roadster gelanceerd met een nieuwe naam, SLC, en een verbeterde techniek en vormgeving. Prijzen beginnen bij 40.995 euro voor de nieuwe SLC 180 met een vermogen van 115 kW/156 pk. Ook de SL is zowel technisch als optisch verbeterd. Krachtigere motoren, 9G-TRONIC automatische transmissie, DYNAMIC SELECT met vijf rijprogramma's en ACTIVE BODY CONTROL (ABC) met curve tilting function maken de SL dynamischer. Prijzen beginnen bij 118.000 euro voor de SL400 met 270 kW/367 pk. Beide roadsters staan vanaf april bij de dealer en zijn per direct te bestellen.

De SLC 180, het nieuwe basismodel, is leverbaar vanaf € 40.995. Aan de andere kant van het spectrum staat een model dat eveneens nieuw is: de Mercedes-AMG SLC 43. Het topmodel levert 270 kW/367 pk en heeft een vanafprijs van € 75.995.

Mercedes-Benz

Als onderdeel van de modelvernieuwing hebben de designers van Mercedes-Benz de sportieve aanblik van de roadster aangescherpt. Vooral het front springt daarbij in het oog, waar een steile grille de motorkap nog langer laat lijken. Alle SLC-uitvoeringen krijgen standaard een diamond grille. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer de actieve remassistent (voorheen COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS), ATTENTION ASSIST, een panoramavariodak, een nieuw multifunctioneel sportstuur in nappaleder, AUDIO 20 CD, airconditioning en led-achterlichten.

Met DYNAMIC SELECT kan de voertuigkarakteristiek direct via een druk op een knop worden gewijzigd. Het systeem past daarbij de motor, transmissie, besturing en het onderstel aan. DYNAMIC SELECT is standaard voor de SLC 200. Bij de SLC 180 met 9G-TRONIC automatische transmissie is DYNAMIC SELECT optioneel beschikbaar.

Voor een optimaal zicht op provinciale en snelwegen, bij het afslaan en in bochten past het led-Intelligent Light Systeem zich automatisch aan de licht- en rijcondities aan. Adaptieve grootlichtassistent plus is eveneens verkrijgbaar (in combinatie met led-Intelligent Light System), waarbij grootlicht ingeschakeld kan blijven zonder andere weggebruikers te verblinden.

Een voorziening die exclusief blijft voorbehouden in dit segment aan de SLC is het panoramavariodak met MAGIC SKY CONTROL. Dit glazen dak kan via een druk op de knop lichter of donkerder worden gemaakt. Daarnaast is de bediening van het elektrohydraulische dak nu eenvoudiger. Wanneer de auto bij het openen of sluiten van het dak moet wegrijden als gevolg van de verkeersomstandigheden, wordt het proces rijdend tot een snelheid van ongeveer 40 km/h voltooid. Eveneens nieuw is de automatische bagageruimteafscheiding (in combinatie met de optie comfortbediening variodak en KEYLESS GO). Wanneer de afscheiding zich in de bovenste positie bevindt, voor extra bagageruimte, beweegt hij automatisch naar beneden wanneer het dak geopend is.

De Mercedes-Benz SL is een elegante roadster voor ontspannen en comfortabel rijden of als dynamische coupé voor sportieve ritten op bochtige trajecten. Krachtigere motoren, 9GTRONIC automatische transmissie, DYNAMIC SELECT met vijf rijprogramma's en ACTIVE BODY CONTROL met curve tilting function zijn zaken die de auto naar een hoger, dynamischer niveau tillen.

De dagelijkse bruikbaarheid van de SL is vergroot. Het openen of sluiten van het variodak dat bij het wegrijden wordt geactiveerd, kan nu tot een snelheid van 40 km/h worden voltooid. Aanvullend gemak is te danken aan de automatische bagageruimteafscheiding. Visueel is met name het front een stuk sportiever geworden. Als direct gevolg zijn ook de motorkap, bumper en koplampen nieuw.

Het modelaanbod bestaat uit de SL 400 met een V6-motor met 270 kW/367 pk en 500 Nm koppel. Het model is te bestellen vanaf € 118.000. Daarnaast is er de SL 500 met een krachtige, 335 kW/455 pk sterke V8-motor en een vanafprijs van € 154.600.

Mercedes-Benz

Standaard wordt het vermogen op de wielen overgebracht via een nieuwe negentraps automatische transmissie 9G-TRONIC. Met DYNAMIC SELECT (eveneens standaard) kunnen de eigenschappen van de auto via een druk op een knop ogenblikkelijk worden aangepast. Daarbij grijpt het systeem in lijn met de voorkeur van de bestuurder in op de instellingen van de motor, versnellingsbak, onderstel en besturing.

In combinatie met het ACTIVE BODY CONTROL-onderstel heeft de SL voor het eerst de curve tilting function. Die beperkt merkbaar de zijwaartse versnelling die op de inzittenden wordt uitgeoefend. De functie kan worden ingesteld met behulp van DYNAMIC SELECT ('Curve'); tot maximaal 2,65 graden bij een snelheid tussen 15 en 180 km/h.

De actieve remassistent is standaard op de roadster. Voor een optimaal zicht op provinciale en snelwegen, bij het afslaan en in bochten past het standaard led-Intelligent Light System zich automatisch aan de licht- en rijcondities aan. Adaptieve grootlichtassistent plus, waarbij grootlicht ingeschakeld kan blijven zonder andere weggebruikers te verblinden, behoort eveneens tot de standaarduitrusting. Het rijassistentiepakket plus met stereocamera en een keur aan nieuwe of verbeterde functies is als optie beschikbaar. Tot deze functionaliteiten behoren DISTRONIC met stuur pilot, actieve remassistent met kruispuntassistent, actieve dodehoekassistent, actieve spoorassistent en PRE-SAFE PLUS.

Mercedes-AMG verbetert de SL 63 en SL 65 high-performance roadsters met verbeterde technologie en een expressief design. De 5,5-liter V8 biturbomotor van de SL63 levert 430 kW/585 pk en een maximumkoppel van 900 Nm. De SL65 wordt aangedreven door een 463 kW/630 pk sterke 6,0-liter V12-biturbomotor met een maximale trekkracht van 1.000 Nm.

Tot de technische kenmerken behoren het sportonderstel op basis van ACTIVE BODY CONTROL, het standaard achterassperdifferentieel, de sneller reagerende AMG SPEEDSHIFT MCT zeventraps automatische sporttransmissie (SL 63), de vijf AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma's en de nieuwe, elektromechanische snelheidsafhankelijke besturing.

Mercedes-AMG blijft trouw aan het actieve verings- en dempingssysteem ACTIVE BODY CONTROL (ABC). Via een druk op een knop zorgt het optionele Performance-onderstel (enkel voor de SL 63) voor een extra sportief karakter  met verminderde rolhoeken en een stuggere vering ('Sport') terwijl de stand 'Comfort' meer de nadruk legt op een hoog comfortniveau tijdens langere ritten.

XLLease
AutoCoach