28 januari 2021

Mercedes-Benz

Updates worden upgrades bij Mercedes-Benz

28 januari 2021 - Mercedes-Benz breidt de mogelijkheid uit om programma's en systemen in de auto via OTA (over-the-air) te updaten. Wat begon met de modellen van Mercedes-Benz in de VS in 2013, is tegenwoordig de standaard voor het MBUX-infotainmentsysteem. Inmiddels zijn er zo'n twaalf miljoen over-the-air updates uitgevoerd. MBUX-gebruikers over de hele wereld kunnen de Mercedes me Store bezoeken om extra services te boeken en nieuwe functies toe te voegen. Na over-the-air updates biedt de auto volledig nieuwe functies: updates worden upgrades.
AutoCoach

Het bijwerken van kaarten die in het navigatiesysteem van de auto zijn opgeslagen, begon in 2016 met de E-Klasse. Waar voorheen een datamedium zoals een dvd of een werkplaatsbezoek nodig was, vinden updates nu automatisch om de drie maanden over-the-air plaats, ervan uitgaande dat de klant deze service heeft geactiveerd via Mercedes me.

Mercedes-Benz

Zodra er een nieuwe update van Mercedes-Benz beschikbaar is, verschijnt er een melding op het centrale display. Het downloaden en installeren van de update wordt vervolgens op de achtergrond uitgevoerd. Belangrijke om te weten: de gebruiker dient expliciet akkoord te gaan met de activering van de software. Op deze manier is de software van de auto altijd up-to-date. Voor het verzenden van de gegevens vertrouwt Mercedes-Benz op mobiele radiotechnologie en de in de auto ingebouwde communicatiemodule.

Voor sommige functies en services is echter niet eens een update in de auto nodig. De reden hiervoor is dat MBUX een hybride systeem is dat zowel gebruikmaakt van gegevens en software die in de auto zijn opgeslagen als van informatie die uit de cloud afkomstig is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de spraakassistent "Hey Mercedes". Het systeem leert voortdurend nieuwe woorden en zinnen door uitwisseling met de cloud. Vragen als "Waar is de dichtstbijzijnde pizzeria?" of "Hoe deed het nationale voetbalteam het vandaag?" worden beantwoord op basis van de meest recente informatie in de cloud. Bovendien wordt continu de meest actuele verkeers- en weersinformatie naar de auto gestuurd, inclusief relevante gegevens zoals de sneeuwhoogte in skigebieden.

Momenteel ontvangen eigenaren van een A-Klasse die sinds 2018 MBUX gebruiken de aanvullende streamingdiensten TIDAL en Amazon Music, evenals toegang tot de Mercedes me Store in MBUX. MBUX is in specifieke talen ook overgeschakeld naar een meer vertrouwde en minder informele manier van communiceren. Op deze manier worden updates upgrades. Afhankelijk van de leeftijd van de auto zijn er voor oudere modellen verschillende functies te downloaden die inmiddels in de meest recente modellen worden toegepast.

Wittebrug
Dutchlease