12 augustus 2004

Mercedes-Benz

Succesvolle start voor Mercedes-Benz Mixed Tape

12 augustus 2004 - Onder de titel Mixed Tape biedt Mercedes-Benz op de eigen website een kostenloze downloadfunctie voor muziek. Deze voorziening is een groot succes: in de eerste vier weken werden de songs meer dan een half miljoen keer gedownload. De eerste compilatie, Mixed Tape 01, bestond uit een selectie aantrekkelijke songs in MP3-formaat. Nu is Mixed Tape 02 met 15 nieuwe songs gratis beschikbaar.
AutoCoach

De interesse voor Mixed Tape wijst volgens Mercedes uit dat deze vorm van entertainment past bij de mobiele maatschappij van vandaag. Via dit nieuwe muziekplatform wil Mercedes-Benz naar eigen zeggen getalenteerde jonge artiesten ondersteunen. Musici kunnen hun songs online ter beoordeling aan het Mixed Tape-projectteam voorleggen, een mogelijkheid waarvan al vele artiesten en bands uit diverse landen gebruik hebben gemaakt. De artiesten die in de selectie komen, worden voorgesteld op de website.

De actuele release Mixed Tape 02 is de tweede in een serie van vier die dit jaar gepland staan. Het nieuwe online album bevat een mix van internationale artiesten, van Wenen tot Detroit. De muziekstijlen lopen uiteen van hip-hop en ballads tot jazz en urban pop. Gebruikers kunnen alle songs van Mixed Tape 02 downloaden of een aantal nummers selecteren. De songs kunnen via datastreaming of via download worden binnengehaald en mogen op CD-ROM of op MP3-speler worden opgeslagen.

De website biedt nog meer functies, zoals de mogelijkheid om een CD-hoes samen te stellen en af te drukken. Ook kunnen via de website E-cards en muzieklinks worden verzonden. Een e-mail-nieuwsbrief houdt gebruikers op de hoogte van de muziek in de volgende editie van Mixed Tape.

KwikFit
Dutchlease