14 oktober 2013

Mercedes-Benz

Nieuwe sportieve modellen van Mercedes nu leverbaar

14 oktober 2013 - 'Engineered by AMG' is de gemeenschappelijke noemer achter de drie sportieve, compacte modellen: de A 250 Sport 4MATIC, CLA 250 Sport en CLA 250 Sport 4Matic. Deze modellen zijn sinds begin deze maand leverbaar, aangevuld met de verkoopstart van de CLA 180 CDI die bij zakelijke inzet in de 20%-bijtellingscategorie valt. Tegelijkertijd wordt verkeersinformatie via COMAND Online accurater dankzij Live Traffic Information en is de Drive Kit Plus voor de iPhone 5 nu beschikbaar voor de A-Klasse, B-Klasse en de CLA.
AutoCoach

De nieuwe Sport-uitvoeringen hebben diverse technische kenmerken met elkaar gemeen. Ze worden aangedreven door een 1.991 cc viercilindermotor die 155 kW (121 pk) levert en goed is voor een maximumkoppel van 350 Nm tussen 1.200 en 4.000 tpm. De meer op sportiviteit afgestemde 7G-DCT versnellingsbak met dubbele koppeling maakt deel uit van de standaarduitrusting, waarbij kopers een voorkeur kunnen aangeven voor voorwielaandrijving of 4Matic vierwielaandrijving.

Mercedes-Benz

Het dynamische weggedrag van deze modellen zijn te danken aan technologieën als een door Mercedes-AMG ontwikkelde vooras, een daarop afgestemd AMG sportonderstel en een snelheidsafhankelijke stuurinrichting van AMG. De sportieve rijprestaties worden verder versterkt door de speciale motor- en versnellingsbakconfiguratie en het aangepaste ESP. Een aangepast uitlaatsysteem zorgt voor een nadrukkelijk geluid.

De 'AMG Line' uitrusting is standaard, waarbij 'Sport' emblemen de flanken aan de voorzijde sieren. De Sport-uitvoeringen hebben met exclusieve, hoogglans zwarte 18 inch AMG 5-spaaks lichtmetalen wielen met 235/40 R 18 banden rondom en rode remklauwen. Rode accenten in de aerodynamische elementen onder in het AMG-front en de achterzijde onderstrepen de dynamiek van deze modellen. Die accenten komen ook in het interieur terug, in de rode veiligheidsgordels en in de vloermatten met 'Sport' aanduiding.

De A 250 Sport 4Matic en CLA 250 Sport 4Matic vertrouwen op de nieuwste generatie van het 4Matic permanent vierwielaandrijvingsysteem, waarbij de koppelverdeling volledig variabel verloopt. Tot de opvallende zaken van het 4Matic-systeem behoren de "power take-off" naar de achteras, die is geïntegreerd in de 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling, en de overbrenging naar de achteras via een geïntegreerde, elektrohydraulisch aangestuurde meerplatenkoppeling. Deze combinatie maakt een volledig variabele verdeling van de aandrijfkracht tussen de voor- en achteras mogelijk. Aanvullende voordelen van dit ontwerp zijn een lager gewicht en een grotere efficiency.

De nieuwe basis dieseluitvoering van de vierdeurs coupé is de CLA 180 CDI. Deze uitvoering genereert 80 kW (109 pk) uit een inhoud van 1.461 cc en levert 260 Nm aan koppel vanaf 1.750 tpm. In combinatie met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak sprint de CLA 180 CDI in 11,6 seconden naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 205 km/u. Deze krachtbron verbruikt 3,9 liter diesel (gecombineerd) per 100 kilometer, wat overeenkomt met 102 gram CO2/km. De CLA 180 CDI valt bij zakelijke inzet in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

De vanafprijzen van de nieuwe modellen (inclusief BTW en BPM):

  • Mercedes-Benz A 250 Sport 4MATIC: € 48.262
  • Mercedes-Benz CLA 250 Sport: € 48.314
  • Mercedes-Benz CLA 250 Sport 4MATIC: € 52.929
  • Mercedes-Benz CLA 180 CDI: € 35.995

Het COMAND Online multimediasysteem is up-to-date gebracht. Dankzij realtime verkeersinformatie beschikt het navigatiesysteem nu over veel actuelere informatie over de verkeerssituatie. Actuele verkeersinformatie wordt nu verzonden via de "Live Traffic Information" service, die de bewegingen van TomTom- en mobiele-telefoongebruikers anoniem registreert.

Vanaf nu is het tevens mogelijk de Drive Kit Plus voor de iPhone 5 te bestellen. In combinatie met de gratis Digital Drive Style app zorgt dit systeem voor een naadloze integratie met de iPhone in de auto. Tot de eigenschappen behoren Siri voice control en Glympse. Glympse biedt gebruikers de mogelijkheid hun huidige locatie in real time te delen met anderen. Aanvullende functies zijn ondermeer Facebook, Twitter, internetradio, AUPEO! persoonlijke radio en het navigatiesysteem van Garmin, met realtime verkeersinformatie via internet en een online POI zoekfunctie inclusief Street View en een kaartweergave in 3D.

AutoCoach