19 februari 2002

Mercedes-Benz

mercedes brengt een nieuwe generatie benzine-motoren

19 februari 2002 - In de loop van dit jaar introduceert Mercedes-Benz een nieuwe generatie viercilinder benzinemotoren. Deze moderne krachtbronnen, die in de C-Klasse debuteren en later ook beschikbaar zijn voor de andere modellen, nemen op alle ontwikkelingsgebieden het voortouw: verbruik, koppel, vermogen, gewicht en souplesse.

Op het programma staan vier versies van de ultramoderne 1,8-liter, allen voorzien van het TWINPULSE-systeem dat maximaal rijplezier moet combineren met uitstekende souplesse en een minimaal verbruik. Dit wordt gerealiseerd door de combinatie van verschillende technologieÌn zoals drukvulling via de compressor, intercooler, vier kleppen techniek, variabele kleptiming, Lanchester-balansassen en het adaptieve gaspedaal. Het vermogen van de nieuwe viercilindermotor varieert van 105 kW (143 pk) tot 141 kW (193 pk). Vanaf eind 2002 lanceert Mercedes-Benz voor het eerst een exclusieve, direct ingespoten benzinemotor van 125 kW of 170 pk. `s Werelds eerste motor van dit type combineert de veelbelovende technieken van directe injectie met drukvulling via een compressor en balansassen. De afkorting `CGI' op de achterzijde van de Mercedes-Benz modellen staat voor (Stratified) Charged Gasoline Injection en is in de toekomst het logo waaraan deze moderne technologie te herkennen is.

De directe benzine-inspuiting zorgt voor een tot 19 procent lager brandstofverbruik ten opzichte van de vergelijkbare C-Klasse, maar biedt toch meer vermogen. Concreet stelt de C 200 CGI zich tevreden met 7,8 liter loodvrije benzine per 100 kilometer (gecombineerd verbruik volgens de Europese cyclus*). Meer dan 75 % van het koppel is al beschikbaar vanaf 1500 omw/min. Bij 3000 omw/min bereikt de direct ingespoten motor zijn maximum koppel van 250 Nm; een opmerkelijk hoge waarde die constant blijft tot 4500 omw/min. Overigens moet wel worden opgemerkt dat zwavelhoudende brandstoffen het verbruiksvoordeel kunnen reduceren.

XLLease
Dutchlease