12 februari 2015

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz wint zes iF Design Awards

12 februari 2015 - Vier modellen en twee studies van Mercedes-Benz hebben de internationale 'iF Product Design Award 2015' gewonnen. Een jury onderscheidde de Mercedes-Benz S-Klasse CoupƩ, de Mercedes-AMG GT, de Mercedes-Benz V-Klasse en de Smart ForTwo vanwege hun uitzonderlijke design. In de categorie concepten/mobiliteit ging de designprijs naar de Mercedes-Benz Future Truck 2025 en de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo.
AutoCoach

De 'iF Product Design Award' is één van de belangrijkste designprijzen ter wereld en geldt als keurmerk voor uitzonderlijk design. Een jury bestaande uit 53 experts uit 20 landen koos dit jaar uit meer dan 4.500 bijdragen de favoriete designs. De prijzen worden op 27 februari in München uitgereikt.

Mercedes-Benz

Met de V-Klasse heeft Mercedes-Benz de full size MPV naar eigen zeggen opnieuw gedefinieerd. De V-Klasse is onmiskenbaar een lid van de Mercedes-Benz-personenautofamilie. De full size MPV presenteert zich met het krachtige front, de sculpturaal gevormde motorkap en de progressief vormgegeven koplampen als statement van moderne luxe en straalt bovendien de designfilosofie van de vloeiende lijnen van Mercedes-Benz uit. De V-Klasse biedt ruimte voor acht personen en verbindt functionaliteit met comfort, rijplezier, efficiency en veiligheid die karakteristiek zijn voor het merk met de Ster.

De Mercedes-AMG GT heeft volgens de makers alles wat een authentieke sportwagen in zich moet hebben: van het karakteristieke design met een adembenemende uitstraling, krachtig gevormde vlakken en vloeiende lijnen via loepzuivere motorsporttechnologie tot een optimale gewichtsverdeling.

De revolutie gaat verder: de Smart ForTwo werd in bijna alle opzichten verbeterd en duidelijk comfortabeler. De derde generatie van de ForTwo is qua uiterlijk puristisch en zeer progressief doorontwikkeld. Met zijn typerende kenmerken zoals het silhouet met de uiterst korte overhangen, de heldere lijnen en vlakken en het sympathieke smart-gezicht is hij onmiskenbaar smart gebleven: fris, modern en zelfbewust.

Exclusieve uitvoering en gecultiveerde sportiviteit: de S-Klasse Coupé van Mercedes-Benz combineert klassieke proporties van een sportieve, grote coupé met moderne luxe en vooruitstrevende technologie. Het sensueel vloeiende silhouet komt volledig overeen met de designfilosofie van Mercedes-Benz. Als wereldprimeur beschikt de adembenemende coupé optioneel over het chassistype MAGIC BODY CONTROL met curve tilting function.

Mercedes-Benz

Daimler Trucks introduceerde in juli 2014 de Mercedes-Benz Future Truck 2025 met Highway Pilot die tot 80 km/h autonoom rijdt. Deze truck symboliseert zowel aan de binnen- als aan de buitenkant de grote stap van de klassieke vrachtwagen naar het autonome transportvoertuig van de toekomst – innovatieve vormen en lichttechnniek nemen de plaats in van de traditionele truckcabine. Het uitzonderlijke ontwerp van het studiemodel Mercedes-Benz Future Truck 2025 combineert op een fascinerende manier functie, efficiency en emotie en is veel meer dan een visie voor de verre toekomst. De truck kan over tien jaar in het straatbeeld te zien zijn en veel van zijn technologische componenten zijn nu al beschikbaar en inzetbaar.

De Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo is het visionaire supersportwagenconcept van het premiummerk uit Stuttgart. Voor het nieuwe PlayStation 3 racespel hebben de designers van Mercedes-Benz de Gran Turismo 6, een supersportwagen met de kenmerkende vleugeldeuren, ontwikkeld. Als 1:1 schaalmodel debuteerde de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo tijdens de opening van het nieuwe Mercedes-Benz Research & Development Center in het Californische Sunnyvale.

XLLease
AutoCoach