6 januari 2015

Mercedes-Benz F015

Mercedes-Benz toont F015 Luxury in Motion

6 januari 2015 - Mercedes-Benz introduceert op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES) de F015 Luxury in Motion. Dit autonoom rijdende studiemodel is volgens Mercedes-Benz het antwoord op een snel veranderende wereld. De F015 is niet alleen bedoeld als een transportmiddel, maar ook als een plaats waarin mensen zich terug kunnen trekken. De F015 wisselt continu informatie uit met zijn passagiers en de buitenwereld en zijn F-CELL PLUG-IN HYBRID aandrijflijn maakt emissievrij rijden mogelijk.

In 2030 is het aantal megasteden met meer dan 10 miljoen inwoners toegenomen van 30 tot meer dan 40. Dr. Dieter Zetsche, voorzitter van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz en directeur van Mercedes-Benz Cars daarover: "Dé luxegoederen van de 21e eeuw zijn 'private space' ofwel persoonlijke ruimte en tijd. En dat is precies wat de autonoom rijdende auto's van Mercedes-Benz bieden. Met de F015 Luxury in Motion is deze revolutionaire visie op mobiliteit voor het eerst concreet te beleven".

Mercedes-Benz

Het belangrijkste kenmerk van het interieur is het variabele zitsysteem. Vier draaibare stoelen maken het mogelijk dat de inzittenden tegenover elkaar kunnen zitten. De passagiers kunnen de tijd in de auto gebruiken om te werken, te ontspannen of te communiceren. Om de in- en uitstap te vergemakkelijken, draaien de stoelen 30 graden naar buiten zodra de portieren openen.

Mercedes-Benz

De F015 wisselt continu informatie uit met zijn passagiers en de buitenwereld. In totaal zes displays die in het dashboard, in het achtercompartiment én in de zijpanelen zijn geïntegreerd vervullen daarbij een sleutelrol. De passagiers kunnen op intuïtieve wijze met het voertuig communiceren, bijvoorbeeld met gebaren, via 'eye-tracking' en natuurlijk door het bedienen van de touchscreens. Met onder meer laserprojecties en LED-displays communiceert de elektrisch aangedreven "F015 Luxury in Motion" ook met de buitenwereld.

Mercedes-Benz

Dieter Zetsche zei bij de onthulling van de F 015 ook het volgende: "Alweer twee jaar geleden lieten we met de S500 INTELLIGENT DRIVE, die de historische ‘Bertha Benz-route' reed, zien dat autonoom rijden in het dagelijkse verkeer mogelijk is. We hebben een precies uitgewerkt plan om de stap te maken van ‘technisch haalbaar' naar commercieel mogelijk. De F015 Luxury in Motion laat zien waar die stap toe kan leiden".

XLLease
KwikFit