14 januari 2021

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz start In-Car Coding Community

14 januari 2021 - Mercedes-Benz start een eigen In-Car Coding Community. In een grote internationale competitie, gericht op zowel startups als gevestigde bedrijven, wordt in een selectieprocedure van enkele maanden gezocht naar de meest innovatieve en creatieve softwareconcepten. Met de community streeft Mercedes-Benz AG ernaar om de digitale rijervaring verder te versterken. De beste concepten worden als apps geïmplementeerd, zodat ze later rechtstreeks in het Mercedes-Benz modellengamma kunnen worden geïntegreerd.

De In-Car Coding Community is een internationaal platform dat door Mercedes-Benz heeft opgezet, met de steun van de medewerkers van Group Research. "Met de In-Car Coding Community bieden we een heel ecosysteem rond het thema software en een continue uitwisseling en nauwe samenwerking tijdens het ontwikkelingsproces, tussen externe ontwikkelaars en onze interne experts", aldus Jasmin Eichler, Directeur Future Technologies binnen Group Research. "De focus van de nieuwe community ligt volledig op de apps. Voor ons bij Mercedes-Benz is dit een geweldige kans om samen met externe partners software te ontwikkelen en aan nieuwe services te werken."

Mercedes-Benz

De In-Car Coding Community heeft een zakelijk karakter. "Dit is geen hackathon en evenmin brainstorming, de In-Car Coding Community is serieuze business", aldus Georges Massing, Vice President Digital Vehicle & Mobility. Deelnemers met overtuigende concepten kunnen een langdurige samenwerking met Mercedes-Benz AG verwachten. "We zijn niet alleen op zoek naar geweldige nieuwe ideeën", aldus Massing, "We zoeken partners voor de toekomst."

Met zijn open innovatieaanpak richt deze community zich op een breed scala aan kandidaten. Ontwikkelaars, startups, bedrijven, datawetenschappers en softwareontwikkelaars worden aangespoord om samen met Mercedes-Benz de mobiliteit van de toekomst vorm te geven en te stimuleren. Om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt en dat de ontwikkelaars zich volledig kunnen concentreren op de ontwikkeling van nieuwe codes, stelt Group Research de Software Development Kit (SDK) ter beschikking aan de kandidaten. Deze kit geeft hen toegang tot het MBUX infotainmentsysteem.

Dit systeem werd geïntroduceerd tijdens de IAA 2019 in Frankfurt en het stelt een aantal verschillende API's (Application Programming Interfaces) van Mercedes-Benz ter beschikking aan externe ontwikkelaars over de hele wereld. Deze open access programma-interfaces zijn noodzakelijk voor het aansturen van bedieningselementen op het gebied van comfort, entertainment en veiligheid via de voertuigelektronica. Er worden geen grenzen gesteld aan het bedenken en ontwikkelen van ideeën voor de kandidaten. Er wordt gezocht naar compleet nieuwe concepten met betrekking tot de digitale rijervaring.

Het Mercedes-Benz Truck App Portal is de marktplaats voor apps voor alles wat met trucks te maken heeft. Hier vinden ondernemers en managers uit de logistieke branche apps die hen helpen om hun wagenpark nog efficiënter te maken. Met het open platform biedt Daimler Truck AG zijn klanten de mogelijkheid om individuele oplossingen voor hun bedrijf samen te stellen. De apps moeten het dagelijks werk voor de chauffeurs makkelijker maken en bijdragen aan een grotere efficiëntie van het gehele wagenpark dankzij een intelligent netwerk. Voor het eerst hebben ontwikkelaars van mobiele applicatiesoftware de mogelijkheid om live data rechtstreeks vanuit de truck te integreren in hun oplossingen.

Connected cars bieden aanknopingspunten voor oplossingen waarmee de bestuurder veiliger en efficiënter kan rijden. Het doel is om de digitale rijervaring te versterken met softwareproducten die gebruikt kunnen worden op het gebied van life service, kunst en cultuur, entertainment en educatie en Smart Home & IOT. Zo zou een creatieve benadering van het gebruik van stuursensoren op het gebied van Car-to-X Communication denkbaar zijn. Ontwikkelaars kunnen in de In-Car Coding Community gebruikmaken van componenten van MBUX en de vele mogelijkheden benutten die het touchpad en de intelligente spraakassistent te bieden hebben.

Na het indienen van hun conceptideeën doorlopen de kandidaten een selectieproces in meerdere fasen waarin de productideeën verder worden verfijnd en uitgewerkt. In een mentorfase worden de finalisten ondersteund door experts van de gespecialiseerde afdelingen van Mercedes-Benz AG voor de eindpresentatie tijdens de Mercedes me Convention in april 2021. Dit nieuwe hybride eventformat biedt een open en inspirerend platform voor mensen uit verschillende digitale industrieën en richt zich nadrukkelijk op de toekomst van de digitalisering door middel van dialoog, interactie, netwerken en entertainment. De interne reeks evenementen gaat van start met het samenkomen van een internationale ontwikkelaarscommunity die de digitaliseringsaanpak van de onderneming op een innovatieve manier zal toelichten. De Mercedes me Convention biedt een platform voor programmeurs, UI/UX-ontwerpers, onderzoekers en experts in het digitaliserings- en ontwikkelings-ecosysteem.

KwikFit
AutoCoach