28 maart 2011

Mercedes-Benz

Mercedes prominent aanwezig op Techno Classica 2011

28 maart 2011 - Mercedes-Benz is met de grootste stand ooit aanwezig op de Techno Classica, de toonaangevende klassiekerbeurs die van 31 maart tot 3 april wordt gehouden in het Duitse Essen. Het merk neemt de bezoeker op de 4.700 vierkante meter grote stand mee in de 125-jarige geschiedenis vanaf de geboorte van de eerste auto tot aan toekomstige ontwerpen en technieken. In Hal 1 brengen automobiele mijlpalen van Mercedes-Benz de roemrijke historie van het merk tot leven.

Er is veel gebeurd in de autoindustrie sinds Carl Benz in 1886 zijn patent aanvroeg voor de allereerste auto ooit. Vanaf dat moment heeft Mercedes-Benz het ene na het andere model geïntroduceerd. Een groot aantal daarvan is in Essen aanwezig: van spraakmakende sportwagens uit de SL-Klasse tot aan youngtimers uit de E-, S- en G-Klasse.

Mercedes-Benz

Maar op Techno Classica zijn ook klassiekers van de toekomst te vinden zoals de recente B-Klasse F-CELL. Een brandstofcel die waterstof omzet in elektrische energie voedt de elektromotor van dit zero-emission model.

Het Mercedes-Benz Classic Center is gericht op de oldtimer- en youngtimer-fanaat. Rijders hebben hier niet alleen de keuze uit meer dan 40.000 verschillende originele vervangonderdelen, maar het centrum heeft ook een ruim serviceaanbod en expertise als het gaat om restauraties. Op Techno Classica toont het Mercedes-Benz Classic Center als staaltje van haar kunnen een volledig gerestaureerde 300 SL Roadster die met veel liefde en vakmanschap is opgebouwd.

Wittebrug
KwikFit