4 december 2015

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz produceert 20 miljoenste auto

4 december 2015 - In de fabriek van Mercedes-Benz in Sindelfingen is de 20 miljoenste auto van de band gelopen. De jubileumauto was een S500 Plug-In Hybrid. Het bereiken van deze historische mijlpaal viel samen met nóg een heuglijke gebeurtenis: op zijn Facebookpagina kon Mercedes-Benz de 20 miljoenste fan begroeten.

Binnen het productienetwerk van Mercedes-Benz Cars is de fabriek in Sindelfingen het competence center voor personenauto's in de luxe- en premiumklasse. De productiestandplaats viert dit jaar het 100-jarig jubileum en kent een afwisselende geschiedenis die in 1915 begon met de productie van vliegtuigen en vliegtuigmotoren en later autocarrosserieën. In 1946 startte Mercedes-Benz hier met de productie van complete auto's. De huidige S-Klasse en zijn voorgangermodellen worden sinds de komst van de Mercedes-Benz 220 in het voorjaar van 1951 in de fabriek in Sindelfingen gebouwd. De S-Klasse is de meest verkochte luxe limousine ter wereld.

Mercedes-Benz

De volgende 20 miljoen auto's zullen aanzienlijk sneller worden gebouwd dan tot nu toe. Tot 2020 wordt in totaal € 1,5 miljard geïnvesteerd in ultramoderne en flexibele productiemethodes waardoor de klanten nog meer individualiseringsmogelijkheden krijgen en de topkwaliteit van het merk met de ster wordt gewaarborgd.

In de toekomst krijgen fans en medewerkers van Mercedes-Benz de mogelijkheid nieuwe hoofdstukken aan de geschiedenis van de jubileumauto toe te voegen: de obsidiaanzwarte S500 e wordt gebruikt voor bijzondere gelegenheden en de verhalen, films en foto's die daarbij ontstaan zullen zeker in de social media niet onopgemerkt blijven.

In Sindelfingen rollen al jarenlang bijzondere producten van de band. Daartoe behoren vóór 1946 de Mercedes-Benz 170 met de veilige schommelas (onafhankelijke wielophanging met dubbele dwarsgeleiding) en de 'Grote Mercedes', het favoriete voertuig van veel pausen en staatshoofden. De komst van de Mercedes-Benz compressorsportwagen Typ K luidde het tijdperk van elegante en comfortabele auto's in. In Sindelfingen zag ook de 260 D het levenslicht, de eerste in serie geproduceerde dieselauto met een voor die tijd respectabel vermogen van 45 pk.

Tot de eerste compleet geproduceerde auto's uit de fabriek behoort de 170 S Cabriolet A die tussen 1949 en 1951 werd gebouwd. Andere legendarische auto's zijn de 300 SL 'Gullwing', de 190 SL en de 'Ponton' die als eerste Mercedes-Benz over een zelfdragende carrosserie beschikte. Recent baarde de Mercedes-Benz SLS AMG in vleugeldeur- en roadsteruitvoering opzien en sinds 2014 de Mercedes-AMG GT.

Bij de Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen zijn 26.000 mensen werkzaam. In het afgelopen jaar rolden 367.313 personenwagens uit de Mercedes-Benz C-, E- en S-Klasse alsmede de CLS Coupé, CLS Shooting Brake, SLS AMG en Mercedes-AMG GT van de band. In het Mercedes-Benz Kundencenter in Sindelfingen alleen al worden dagelijks meer dan 250 auto's afgeleverd.

KwikFit
AutoCoach