20 mei 2015

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ontwerpt vliegtuig-interieur

20 mei 2015 - Ter gelegenheid van EBACE (European Business Aviation Convention & Exhibition) 2015, van 19 t/m 21 mei in Genève, hebben Mercedes-Benz Style en Lufthansa Technik een samenwerking aangekondigd voor het design en de bouw van VIP-vliegtuigcabines. Beide ondernemingen zullen gezamenlijk een luxe en volledig geïntegreerd cabineconcept realiseren voor vliegtuigen voor korte en middellange afstand.
AutoCoach

Dynamische architectuur in plaats van traditioneel design van het cabine-interieur: in de gezamenlijke benadering van de twee ondernemingen wordt de traditionele scheiding van plafond, wanden en vloer door een spiraalvormige layout vervangen. Zo ontstaan nieuwe, onafhankelijke ruimtelijke zones, zonder de vliegtuigtypische configuratie van stoel- en wandelementen. Het nieuwe ruimtegevoel wordt extra versterkt door de sterke nadruk van Mercedes-Benz op contrasten in materialen, kleuren en verlichting.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Style en Lufthansa Technik richten zich met dit concept wereldwijd op particuliere klanten  met een sterke affiniteit met uniek design. Lufthansa Technik brengt decennia aan ervaring mee in het leveren van maatwerk voor VIP- en VVIP-vliegtuigen om het unieke design in harmonie te brengen met de bijzondere eisen van een vliegtuigcabine.

Het cabineconcept maakt gebruik van een geheel andere benadering van vliegtuiginterieurconcepten. Het interieur van de cabine is organisch en homogeen, net als een DNA-spiraal. De vloer, de wanden en het plafond vloeien in elkaar over. Het meubilair met zijn zuivere design en tal van innovatieve details smelten naadloos samen met het interieur van de cabine. De ramen in de cabine gaan schuil achter 'black panels'. Ze lijken als een lichtkroon voor het raam te zweven en zijn geïnspireerd op het screendesign in de MercedesBenz S-Klasse. Door de Mercedes-Benz Magic Sky technologie dimmen de panelen elektrisch van transparant naar zwart. Displays en touchscreens voor entertainment en informatie kunnen op eenvoudige wijze geïntegreerd worden in de zwarte panelen.

De komende maanden zullen de twee ondernemingen samen de belangstelling van de klanten op de VIP-markt evalueren en de details van het designconcept verder uitwerken.

Mercedes-Benz

Sinds 2010 werken de designers van Mercedes-Benz niet alleen aan  automobieldesign, maar ook aan het ontwerp van andere producten. Dit gebeurt in samenwerking met geselecteerde partners onder het label Mercedes-Benz Style. Het doel is om het onmiskenbare en progressieve designidioom van Mercedes-Benz en de eisen die gesteld worden aan luxe en esthetiek ook op andere gebieden toe te passen.

Lufthansa Technik is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van technische diensten voor commerciële en bedrijfsvliegtuigen, zowel VIP- als regeringstoestellen. In aanvulling op onderhoud, revisie en reparaties biedt Lufthansa Technik ook speciale diensten aan als op maat gemaakte vliegtuigcabines. Op het gebied van VIP-toestellen beschikt Lufthansa Technik over meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en installatie van technische en exclusieve oplossingen. Inmiddels heeft de VIP & Executive Jet Solutions Divisie van Lufthansa Technik meer dan 100 vliegtuigen gemodificeerd die korte, middellange of continentale vluchten maken.

AutoCoach