22 juli 2013

Mercedes-Benz Vision Golf Cart

Mercedes ontwerpt Vision Golf Cart

22 juli 2013 - Tijdens de 2013-editie van het Open Championship presenteerde Mercedes-Benz de 'Vision Golf Cart'. Honderden golf- en autoliefhebbers van over de gehele wereld namen deel aan een internationale wedstrijd en dienden hun ideeën in voor de golfwagen van de toekomst. Deze input diende als basis voor het Vision Golf Cart studiemodel, ontworpen en ontwikkeld door het Mercedes-Benz Advanced Design Center in Carlsbad (Californië).

In de designstudie zijn specifieke kenmerken van de Mercedes-Benz modellen opgenomen. Zo is de Vision Golf Cart voorzien van de bekende grille waarmee deze direct als Mercedes-Benz herkenbaar is. Ook in het interieur komt duidelijk het design van de personenauto's van Mercedes-Benz terug.

Mercedes-Benz

De Mercedes-Benz Vision Golf Cart is elektrisch aangedreven. De accu wordt continu op spanning gehouden door een in het dak geïntegreerde zonnecel. Via een joystick op de middenconsole is het voertuig door beide inzittenden te besturen.

De Vision Golf Cart is voorzien van diverse innovatieve zaken. Zo zijn nagenoeg alle functies te bedienen via touchscreens. De multimedia-unit in de middenconsole heeft een draaibaar docking station voor een iPad of iPhone en een USB-apparaat.

Mercedes-Benz

Het in de voorruit geïntegreerde head-up display kan ook worden gebruikt wanneer de golfwagen stilstaat, om de ligging van de golfbaan te bekijken, de actuele tussenstand van een wedstrijd in te zien of informatie over het weer op te vragen. De Vision Golf Cart beschikt bovendien over een speciale 'fore' knop, waarmee andere golfers snel kunnen worden gewaarschuwd voor een misslag.

XLLease
XLLease