9 september 2013

Mercedes-Benz

Mercedes Mobility biedt maatwerk bij fysieke handicap

9 september 2013 - Mobility van Mercedes-Benz is een nieuw maatwerkprogramma voor personen met een fysieke handicap. Met een breed aanbod van in eigen huis ontwikkelde modificaties zijn deze mensen in staat zelfstandig auto te (blijven) rijden. Mobility is beschikbaar voor vrijwel alle modellen binnen het gamma van Mercedes-Benz en wordt af-fabriek geleverd inclusief fabrieksgarantie.
AutoCoach

Het Mobility-programma van Mercedes-Benz omvat in totaal zestien verschillende aanpassingen die zijn afstemd op specifieke handicaps. Deze zorgen ervoor dat mensen met een fysieke beperking eenvoudig en zelfstandig op elke gewenste bestemming kunnen komen, in veel gevallen zelfs zonder hulp van anderen.

Mercedes-Benz

De mogelijke aanpassingen:

 • Stuurwieldraaiknop: hiermee kan het stuur eenvoudig met één hand worden bediend.
 • Elektronische interface: met deze module op het stuur zijn richtingaanwijzer, claxon en verlichting met één hand te bedienen.
 • Handbediening gas/rem: met een hendel is het mogelijk gas te geven en te remmen. Het reguliere gas- en rempedaal blijven in gebruik voor ook bestuurders die deze aanpassingen niet nodig hebben.
 • Combi-/cruisecontrol-hendel: met speciale hendels zijn cruisecontrol en verlichting aan de rechterzijde van het stuur te bedienen.
 • Hendel voor voetparkeerrem: hiermee is de voetparkeerrem ook handmatig te bedienen (enkel van toepassing op bepaalde modellen).
 • Pedaalafdekking: dit voorkomt onbedoeld gasgeven/remmen als de auto is uitgevoerd met handbediening voor gas en rem.
 • Pedaalverhoging: hiermee wordt de afstand tot de pedalen met 5-10 cm verkleind. De verhoging is afneembaar.
 • Verplaatsbaar gaspedaal: maakt het mogelijk om gas te geven met zowel het linker als het rechterbeen. Leverbaar in mechanisch en elektrisch verstelbare uitvoering.
 • In-/uitstap-systemen: met de platform-draaistoel Turn-Out kan de passagiersstoel over de drempel naar buiten draaien voor een makkelijke in- en uitstap. De draai/-liftstoel Turny-Evo kan elektrisch opzij, omhoog en omlaag bediend worden door middel van een afstandbediening. De eindstand is programmeerbaar.
 • Instapbescherming: deze beschermt niet alleen de dorpels tegen beschadigingen, maar ook de kleding van de bestuurder tijdens het instappen.
 • Stoelen op maat: stoelen zijn 50 mm naar achteren te plaatsen om  meer (in- en uitstap-)ruimte te creëren. Het verhogen van de stoelen (+25 mm) zorgt voor een beter zicht op de weg.

Alle aanpassingen van Mercedes-Benz Mobility zijn in eigen huis ontwikkeld. Ze worden door technici gemonteerd in het gespecialiseerde Car Modification Center in het Duitse Sindelfingen. Bovendien zijn alle componenten zo ontworpen dat bestaande veiligheidssystemen zoals de airbags optimaal blijven functioneren. Al deze pluspunten worden nog eens onderstreept door het feit dat de aanpassingen van Mercedes-Benz Mobility onder volledige fabrieksgarantie wordt geleverd.

XLLease
Dutchlease