24 mei 2023

Mercedes-Benz

Mercedes-Maybach introduceert Night Series

24 mei 2023 - Mercedes-Maybach presenteert de Night Series. Nieuw zijn donkere chroomelementen, oppervlakken die het licht vangen als een geslepen juweel en interieurs die het Maybach design aanvullen. De Night Series spreekt nieuwe doelgroepen aan. Een speels gevoel van rebellie 'Flashes of Unorthodoxy' is terug te vinden in zowel het interieur als het exterieur van drie Mercedes-Maybach modellen: de EQS SUV alsmede de S-Klasse en de GLS.

Het Night Series-pakket is ontworpen voor drie Mercedes-Maybach modellen, die alle zijn voorzien van donkerchromen elementen, roségoudkleurige details, een eigen velgdesign met donkerglanzend Maybach pattern en visgraatmotief in het interieur. Onder het motto 'Black labels and backlights' vult een mystieke startanimatie in de user interface het kleurenpalet van de Night Series aan.

Mercedes-Benz

Elk model heeft bovendien zijn eigen unieke designsignatuur:

Mercedes-Maybach EQS SUV

De afzonderlijke koplampen zijn uitgevoerd met een roségoudkleurig Maybach embleem en donkerchromen elementen. De grille wordt gekenmerkt door de merktypische Maybach-krijtstrepen met speciaal diepte-effect in donkerchroom. Tegelijkertijd zijn de luchtinlaten in de voorbumper aangepast met een donkerchroompatroon bestaande uit talrijke kleine Maybach emblemen.

De EQS SUV bevat een scala aan unieke accenten en details, waaronder zijruiten met royaal, hoogglanzend gepolijst, zwart ruitframe in 3D-design. Een achter- en dakspoiler vormen een aanvulling op de sportief-aerodynamische uitstraling. De treeplank is zwart met een Maybach embleem in donkerchroom.

Het Night Series-pakket voor de EQS SUV is leverbaar met de lakken obsidiaanzwart, MANUFAKTUR diamantwit bright en een exclusieve tweekleurenlak in de combinatie obsidiaanzwart/Mojavezilver.

De duurzaamheid van de EQS SUV komt ook tot uiting in het design: het interieur is bekleed met ECONYL vloerbekleding en het nappaleder is plantaardig gelooid. Het is leverbaar in de kleurencombinaties zwart en black pearl met contrastsiernaden in donker basaltgrijs, of in kristalwit. Het sierdeel heeft een openporig visgraatmotief met zilverkleurige aluminium strips.

Mercedes-Maybach S-Klasse

Naast verschillende lakken in grijs-, zwart- en wittinten omvat het Night Series-pakket voor de S-Klasse ook een exclusieve tweekleurenlak in de combinatie onyxzwart / Mojavezilver. Details zijn onder meer de roségoudafwerking in de koplampen en donkerchromen elementen die het elegante, langgerekte silhouet benadrukken. De twee zichtbare uitlaatsierstukken in donkerchroom en zwart accentueren het design.

Er zijn twee interieurbekledingen: zwart met nappaleder black pearl of MANUFAKTUR diepwit / zwart. Een parelmoereffect bij het interieur in zwart met nappaleder black pearl onderstreept samen met de goudgrijze, glanzende piping op subtiele wijze de sfeer van het interieur.

Mercedes-Maybach GLS

De GLS Night Series is over de gehele voorzijde afgewerkt met donkerchromen elementen, waaronder een rechtopstaande Mercedes-ster op de motorkap, de grille en het Maybach pattern in de zijdelingse luchtinlaten. De koplampen zijn voorzien van roségoudkleurige details en de flanken van de SUV bevatten diverse donkerchromen accenten. De uitschuifbare treeplank is donker geanodiseerd. De exclusieve 23 inch velgen zijn uitgevoerd met inzetstukken, waaronder een Maybach patroon, dat het karakteristieke zijaanzicht onderstreept.

Voor de GLS is in combinatie met het Night Series-pakket naast een lak in een wittint of obsidiaanzwart ook een exclusieve tweekleurenlak in obsidiaanzwart / Mojavezilver leverbaar.

Het model is leverbaar met twee interieurbekledingen. De eerste is zwart gecombineerd met nappaleder, black pearl, de tweede is kristalwit gecombineerd met black pearl accenten. Het sierdeel in visgraatmotief en de zilverkleurige strips onderstrepen het karakter van de uitrusting.

Het Night Series-pakket is binnenkort leverbaar voor de Mercedes-Maybach S-Klasse. Voor de Mercedes Maybach EQS SUV zal het tegelijk met de introductie leverbaar zijn en voor de Mercedes-Maybach GLS begin 2024.

Carsub
Remschijf.nl