8 september 2010

Mercedes-Benz

Mercedes levert motorolie voor klassieke modellen

8 september 2010 - Speciaal voor alle old- en youngtimers van Mercedes-Benz is er nu originele Classic Motorolie. De vijfliter-blikken waarin deze hoogwaardige olie wordt geleverd, zijn collectors items op zich. De verschillende soorten olie zijn afgestemd op de techniek van toen, maar bij de ontwikkeling is ook uitgebreid gebruik gemaakt van de ervaringen van Mercedes-Benz ingenieurs en -wetenschappers. Bovendien voldoet de olie ook aan de eisen van vandaag.
AutoCoach

De Mercedes-Benz Classic Motorolie-lijn kent verschillende soorten. De SAE 30-versie voor de winter is speciaal geschikt voor personen- en bedrijfswagenmodellen die vóór 1945 zijn gebouwd. Deze minerale monograde olie garandeert een betrouwbare oliefilm bij temperaturen tot +10 graden Celsius.

Mercedes-Benz

De SAE 50 minerale monograde-olie is geschikt voor het gebruik in de zomer (temperaturen boven 10 graden Celsius) van personen- en bedrijfswagenmodellen van vóór 1945.

De SAE 20W-50 minerale monograde-olie is een echte alleskunner. Deze olie is onder normale omstandigheden het hele jaar door te gebruiken voor oldtimer-modellen, maar ook geschikt voor youngtimers zoals de W116, W123, W124, W126, R107, R129 en W201 bij met hogere kilometrages.

Alle Mercedes-Benz Classic Motorolievarianten worden verkocht in speciale vijfliter-blikken met speciale Classic Edition-opdruk. Met hun nostalgische uitstraling zijn het ware blikvangers en (dus) collectors items op zich. De prijs voor een vijfliter-blik bedraagt € 47,60 inclusief BTW. De Classic Motorolie is verkrijgbaar bij alle Nederlandse Mercedes-Benz dealers.

Dutchlease