11 april 2002

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz maakt zich op voor DTM-seizoen 2002

11 april 2002 - Op 21 april start in Hockenheim het nieuwe seizoen van de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters). Mercedes-Benz is in deze serie vertegenwoordigd met tien coureurs, die allen met een Mercedes-Benz CLK-DTM aan de start verschijnen. In dit gezelschap bevinden zich niet alleen regerend DTM-kampioen Bernd Schneider en oud-Formule 1-rijder Jean Alesi, maar ook de beide Nederlanders Christijan Albers en Patrick Huisman, die aan hun tweede DTM-seizoen beginnen.

De afgelopen maanden is er intensief getest om rijders en teams zo goed mogelijk op het nieuwe seizoen voor te bereiden. Vanuit Nederlands perspectief is vooral de deelname van Christijan Albers en Patrick Huisman interessant. Albers wisselde van team en komt nu uit in de kleuren van Team Service 24h AMG-Mercedes, de renstal van oud-wereldkampioen Keke Rosberg. Patrick Huisman rijdt voor het Team CEB AMG-Mercedes, geleid door voormalig DTM-coureur Olaf Manthey.

Mercedes-Benz

Christijan Albers heeft een duidelijk doel voor het komende seizoen. "Ik wil een goede band met alle teamleden opbouwen. Als het team achter me staat, kan ik zeker meestrijden voor overwinningen en misschien zelfs om de titel", zegt de Larenaar. Hij werd in 1999 kampioen in de Duitse Formule 3, in navolging van onder meer Jos Verstappen. Patrick Huisman stond vorig jaar tweemaal op het podium en was beste nieuwkomer in de DTM. "Ik denk dat we een goede basis hebben, omdat we de techniek inmiddels goed kennen. Daardoor ben ik ervan overtuigd, dat we op hetzelfde niveau kunnen rijden als vorig jaar", zegt de 33-jarige rijder uit Bornerbroek.

Dit jaar staan er in de DTM wederom tien races op het programma. Vier daarvan vinden buiten Duitsland plaats. Van 27 tot en met 29 september is de DTM opnieuw te gast op Circuit Park Zandvoort. De races worden afwisselend live uitgezonden door de beide Duitse publieke televisiezenders ARD en ZDF. Nieuw dit jaar zijn een staande start en een puntenschema zoals in de Formule 1, met punten voor de eerste zes plaatsen (10-6-4-3-2-1).

XLLease
KwikFit