13 mei 2014

Mercedes-Benz

Mercedes is meest innovatieve automerk

13 mei 2014 - Tijdens de uitreiking van de AutomotiveINNOVATIONS Award is Mercedes-Benz onderscheiden als meest innovatieve automerk. De basis voor de prijzen is een studie van het Center of Automotive Management (CAM) en consultancybureau Pricewaterhouse Coopers (PwC). Het merk met de ster kreeg de onderscheiding vanwege het grote aantal innovaties. Naast de titel 'Most innovative Group' behaalde Mercedes-Benz ook de eerste plaats in de categorieën 'Vehicle Concepts' en 'Safety Systems'.
AutoCoach

Met een totaalscore van 170 punten In het AutomotiveINNOVATIONS-onderzoek laat Mercedes-Benz naar eigen zeggen zien dat het van alle automerken de grootste innovatiekracht heeft. Professor Stefan Bratzel van de CAM benadrukt bovendien dat de meest innovatieve modellen bij Mercedes-Benz te vinden zijn: de S-, E- en C-Klasse.

Mercedes-Benz

Het motto van Carl Benz was: “de liefde voor innovatie gaat nooit voorbij”. Thomas Weber, lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG memoreerde bij de uitreiking van de Awards dat  innovaties vandaag meer dan ooit een succesfactor zijn. Hij voegde daar aan toe dat de verschillende uitdagingen voor de toekomst alleen succesvol aangegaan kunnen worden met innovaties op alle vlakken, die snel hun weg naar serieproductie vinden.

Bij de uitreiking van de AutomotiveINNOVATIONS Award werden MAGIC BODY CONTROL en DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop=Go Pilot onderscheiden. Ook de S400 HYBRID viel in de prijzen. Mercedes-Benz won dankzij de perfecte aerodynamica van de modellen en het grote aantal veiligheidsinnovaties de titels 'Most Innovative Group', 'Vehicle Concepts' en 'Safety Systems'.

De S- en GLA-klasse zijn volgens metingen van de fabrikant de meeste gestroomlijnde auto's in hun segment. De CLA BlueEFFICIENCY Edition heeft met een Cw-waarde van slechts 0,22 en een frontaal oppervlak van 0,49 m2 zelfs het wereldrecord voor serieproductieauto's op zijn naam staan. Winnende veiligheidsinnovaties zijn onder meer BAS PLUS met kruispuntassistent, Nachtzichtassistent plus dat zowel mensen als dieren ‘herkent' en PRE-SAFE PLUS. Dit systeem speelt nu ook in op gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan door achteropkomend verkeer. 

De basis voor de AutomotiveINNOVATIONS Award is een studie van het Center of Automotive Management in het Duitse Bergisch Gladbach. Voor het negende achtervolgende jaar zijn daarbij 18 wereldwijde automotivegroepen en 52 merken systematisch onderzocht en beoordeeld op basis van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Alleen nieuwe ontwikkelingen die voor consumenten een duidelijke toegevoegde waarde hebben, worden door het centrum als innovatie aangemerkt. Bovendien moeten de innovaties reeds zijn voorgesteld in prototypes of al beschikbaar zijn in serieproductie. Het CAM werd in 2004 opgericht door Stefan Bratzel. Het is een onafhankelijk instituut voor empirisch onderzoek op het gebied van auto's en mobiliteit en het geeft strategische adviezen.

XLLease
XLLease