21 september 2010

Mercedes-Benz

Mercedes geeft toekomstvisie op Ecomobiel 2010

21 september 2010 - Mercedes-Benz presenteert zich vandaag op ecomobiel 2010, de vakbeurs voor groene mobiliteit in Rotterdam, met een aantal realistische aandrijfconcepten. Daarmee biedt het merk een blik in de toekomst, maar laat het ook zien dat emissievrije mobiliteit vandaag al realiteit is. De Smart ForTwo Electric Drive waarmee emissievrij rijden mogelijk is, kan vanaf komende maand namelijk geleverd worden. De eveneens elektrisch aangedreven Vito E-CELL, die op ecomobiel zijn nationale première viert, komt in 2011 op de markt. Mercedes-Benz laat ook zien dat het op andere fronten werkt aan (verdere) verduurzaming van mobiliteit. De nieuwe E-Klasse NGT, die op de vakbeurs debuteert, is bijvoorbeeld geschikt voor het gebruik van CO2-neutraal biogas als brandstof. De Econic NGT vrachtwagen is dankzij een aardgasmotor schoon en zeer stil. En de B-Klasse F-CELL toont het potentieel van de innovatieve brandstofcel aan.

De Smart ForTwo Electric Drive is in productie en wordt vanaf volgende maand in Nederland op kenteken gezet. De ForTwo Electric Drive heeft een lithium-ion batterij die ook via een normaal 220V-stopcontact is te laden. De actieradius bedraagt 135 km. De ForTwo electric drive wordt aangeboden via een attractieve leaseconstructie.

Mercedes-Benz

De Vito E-CELL die op ecomobiel debuteert, is een elektrisch aangedreven bestelwagen die bedoeld is voor gebruik in de stad: hij is fluisterstil en beschikt over 900 kg laadvermogen. Het oplaadsysteem is in staat de laadperiodes te kiezen waarbij de energieleverancier groene stroom inzet.

Mercedes-Benz richt zich bij de ontwikkeling van voertuigen voor de toekomst niet alleen op elektrische aandrijving. De E-Klasse NGT (Natural Compressed Gas/aardgas) laat zien hoe groot het potentieel is dat nog in verbrandingsmotoren schuilt. Dit productiemodel (introductie nog dit jaar) is geschikt voor het gebruik van het CO2-neutralere groen gas.

De B-Klasse F-CELL die op ecomobiel zijn nationale debuut viert, maakt gebruik van een brandstofcel. Hierin gaat waterstof een chemische reactie aan waarbij elektriciteit vrijkomt. Die elektriciteit wordt gebruikt om een krachtige, fluisterstille elektromotor aan te drijven. De B-Klasse F-CELL rijdt volledig emissievrij. De B-Klasse F-CELL wordt op dit moment aan een grote praktijkproef onderworpen. De brandstofcel is vrijwel productieklaar.

Mercedes-Benz

Op ecomobiel 2010 staat ook BlueEfficiency van Mercedes-Benz volop in de schijnwerpers. Dit zijn alle technologieën en maatregelen die vandaag al leiden tot een lager verbruik en dus minder emissies van schadelijke stoffen. Door de toepassing van deze technologieën én maximale aandacht voor een zo ecologisch mogelijk productie- en recyclingproces heeft Mercedes-Benz een groot aantal Milieucertificaten toegewezen gekregen. Mercedes-Benz was lange tijd de enige fabrikant met dergelijke certificaten.

XLLease
KwikFit