13 november 2023

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz gebruikt open source software

13 november 2023 - Mercedes-Benz zet vaart achter de digitale transformatie. Met het slogan 'Enterprise Transformation '100% Digital' wil het concern zich profileren als toonaangevende autofabrikant op het gebied van digitalisering. Het gebruik van Free and Open Source Software (FOSS) speelt al enige tijd een beslissende rol bij de ontwikkeling van voertuigen en geïntegreerde software, maar ook op veel andere gebieden binnen de onderneming. FOSS zit in de voertuigen, in mobiele apps en in de software die binnen de onderneming wordt gebruikt. Mercedes-Benz past opensourcetechnologieën toe om innovatie te versnellen, de efficiëntie van softwareontwikkeling te verhogen en het gebruik van bestaande componenten te bevorderen.

Mercedes-Benz moedigt zijn ontwikkelaars niet alleen aan om FOSS te gebruiken, maar ook om mee te werken aan bestaande opensourceprojecten en om nieuwe eigen projecten te publiceren. Begin 2021 heeft de onderneming met het Mercedes-Benz FOSS-manifest interne richtlijnen opgesteld en tegelijkertijd de mogelijkheid gecreëerd om zich open te stellen voor de wereldwijde FOSS-community. De fabrikant wil zijn betrokkenheid bij de opensourcecommunity verder uitbreiden. Mercedes-Benz past daarnaast ook inner source toe, waarbij de opensourcemethoden en -technieken intern worden ingezet om mondiale samenwerking en samenwerkend leren te bevorderen. Het concern stimuleert het bewustzijn voor open en inner source, bijvoorbeeld door middel van organisatorische rollen, online training en een interne lezingenreeks over kennisuitwisseling. Meer dan 10.000 actieve gebruikers werken bij Mercedes-Benz op de samenwerkingsplatforms. Door het dagelijkse gebruik van FOSS stimuleert de onderneming de ontwikkeling van het digitale ecosysteem.

Mercedes-Benz

Actief betrokken bij de FOSS-community

Mercedes-Benz ondersteunt de FOSS-community enerzijds door sponsoring en anderzijds door lidmaatschappen van belangrijke FOSS-organisaties. De onderneming onderstreept bovendien het belang van de opensourcecommunity met de organisatie van de Mercedes-Benz FOSS-conventie, die begin november werd gehouden in het Mercedes-Benz Museum. Dit platform bevordert de uitwisseling van FOSS-experts binnen Mercedes-Benz en opensourcefans, ontwikkelaars en communityleden van over de hele wereld.

Mercedes-Benz neemt bovendien actief deel aan opensourceconferenties met lezingen en workshops en is al geprezen voor zijn inzet en positieve invloed op de FOSS-community. Zo ontving de onderneming onlangs nog de Open Source Program Office (OSPO) Leadership Award tijdens de GitHub Universe-conferentie in San Francisco. Mercedes-Benz Tech Innovation GmbH, een 100% dochteronderneming van Mercedes-Benz AG, ontving recentelijk de Top End User Award 2023 van de Cloud Native Computing Foundation (CNCF).

YourLease
Remschijf.nl