18 januari 2018

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz fabriek in Bremen laadt groen

18 januari 2018 - De Mercedes-Benz fabriek in Bremen maakt zich op voor het tijdperk van elektromobiliteit en zet volop in op duurzaamheid met CO2-neutrale energie. Dat kunnen bezoekers van het Mercedes-Benz Klantencentrum in Bremen nu ook zelf ervaren. In samenwerking met de fabriek in Bremen en Lab1886 heeft Mercedes-Benz een zonnepaneleninstallatie gerealiseerd die wordt aangevuld met een Twin-Solar carport, laadpalen en een energieopslagunit. Het samenspel tussen die componenten plus de actuele hoeveelheid opgewekte energie worden in het Klantencentrum via een speciaal display weergegeven en op die manier voor klanten inzichtelijk gemaakt. Bezoekers kunnen hun elektrische auto bij de Twin-Solar carport bovendien gratis opladen en krijgen in Bremen nu al een voorproefje van de toekomstige, compleet CO2-neutrale aflevering van elektrische auto's in het Klantencentrum Bremen.
AutoCoach

Bij de marktintroductie van de EQC, waarvan de productie vanaf 2019 in de Mercedes-Benz fabriek in Bremen start, worden alle modellen die daar van de band lopen voor hun eerste acculading voorzien van 100 procent duurzame stroom. Tot die tijd zorgt de 100 kWp (kilowattpiek) sterke zonnepaneleninstallatie er in samenwerking met de Twin-Solar carport voor dat de energiebehoefte van het Klantencentrum Bremen tot zelfs 40 procent met duurzaam opgewekte energie wordt gedekt.

Mercedes-Benz

De installatie maakt deel uit van het Smart Factory W67-project en werd gerealiseerd onder auspiciën van Lab1886, de innovatietak van Daimler, met steun van de Mercedes-Benz fabriek in Bremen.

Het Mercedes-Benz Klantencentrum ligt pal naast de Mercedes-Benz fabriek in Bremen. Dagelijks worden daar zo'n 200 auto's door hun nieuwe eigenaren in ontvangst genomen. Het centrum biedt hen en alle overige 95.000 bezoekers jaarlijks zo'n 2.500 fabrieksrondleidingen en meer dan 400 verschillende evenementen.

Met meer dan 12.500 werknemers is de Mercedes-Benz fabriek in Bremen de grootste private werkgever in de regio. Momenteel produceert de fabriek tien modellen: de C-Klasse Limousine, Estate, Coupé en Cabriolet, de E-Klasse Coupé en Cabriolet, de GLC SUV, GLC Coupé en de Roadsters SLC en SL. De fabriek in Bremen is wereldwijd verantwoordelijk voor de productie van de C-Klasse en de GLC. Aan het eind van dit decennium bieden Mercedes-Benz modellen met het 'Made in Bremen'-predicaat het complete spectrum aan intelligente aandrijvingen: van de klassieke verbrandingsmotor en plug-in hybrid tot brandstofcel- en elektroauto's.

Lab1886 is het overkoepelende, internationale innovatielab van Daimler AG dat als doel heeft nieuwe oplossingen en businessmodellen te ontwikkelen. Lab1886 fungeert daarmee als incubator van Daimler AG en biedt naast werkgelegenheid voor creatieven ook gekwalificeerd personeel om de medewerkers van Daimler te begeleiden bij het verwezenlijken van nieuwe ideeën. De ontwikkelingen en pilotfases van tal van projecten uit de afgelopen jaren hebben inmiddels geresulteerd in de oprichting van vele nieuwe succesformules. Voorbeelden zijn de free-floating carsharingservice car2go, de mobiliteitsdienst moovel en het innovatieplatform STARTUP AUTOBAHN.

XLLease
Dutchlease